İçişleri Bakanlığı Ankara Kızılay'da bombalı saldırı girişiminin detaylarını paylaştı

Dün sabahın erken saatlerinde Ankara Kızılay'da meydana gelen bombalı saldırıya ilişkin detaylar belli oldu.
İçişleri Bakanlığı Ankara Kızılay'da bombalı saldırı girişiminin detaylarını paylaştı

Dün sabah saat 09:30 sıralarında İçişleri Bakanlığı önünde terör saldırısı meydana gelmişti. Bu saldırının ardından 2 teröristin emniyet güçlerimiz tarafından etkisiz hale getirildiğini açıklayan bakanlık 2 polisimizin hafif bir şekilde yaralandığını belirtti. Oldukça endişe yaratan bu saldırıya ilişkin ise detaylar vatandaşlar tarafından merak konusu oldu.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SALDIRININ DETAYLARINI AÇIKLADI!

Bakanlık tarafından saldırının nasıl ve kim tarafından gerçekleştirildiği hakkında tüm detaylar şu şekilde verildi;

"01.10.2023 tarihinde saat 09.26'da İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Atatürk Bulvarı girişine araçla gelen (2) terörist tarafından saldırı girişiminde bulunulmuştur. Girişim, kahraman polislerimiz tarafından engellenmiştir.

Saldırı girişiminde bulunan 2 terörist, güvenlik güçlerimizin anında karşılık vermeleri neticesinde etkisiz hale getirilmiştir. Yapılan çalışmalarda, teröristlerden birinin kimliği belirlenmiş; BTÖ (PKK) üyesi olduğu tespit edilmiştir. Diğer teröristin kimlik belirleme çalışmaları devam etmektedir.

Olayda yaralanan iki kahraman polis memurumuzun tedavileri devam etmektedir. Saldırı girişiminde kullanılan araçla ilgili yapılan araştırmada:

Kayseri'nin Develi ilçesindeki özel bir işyerinde Veteriner Sağlık Teknisyeni olarak görev yapan Mikail BOZLAĞAN adlı vatandaşımız, bu teröristlerce katledilerek aracı gasp edilmiştir."

ankara.jpg

ELE GEÇİRİLDİ!

Saldırının engellendiği bölgede yapılan incelemeler sonucunda ise ele geçirilenler şu şekildeydi;

" (9.700 gr.) RDX ihtiva eden C-4 patlayıcı madde,
" (3) adet el bombası
" (1) adet roketatar
" (1) adet Glock marka susturucu takılı tabanca
" (1) adet Blow marka tabanca
" (1) adet M-4 marka Karabina uzun namlulu silah,
" (1) adet AK-47 marka uzun namlulu silah ele geçirilmiştir.

Güvenlik birimlerimizce başlatılan soruşturma devam etmektedir. Teröristlerce katledilen Mikail Bozlağan'a Allah'tan rahmet, acılı ailesine başsağlığı dileriz.Terör girişimi eyleminde yaralanan kahraman polislerimize acil şifalar diliyoruz.Son terörist etkisiz hale getirilinceye dek terörle mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecektir."

Bakanlık tarafından yapılan bu açıklamalar ile birlikte vatandaşların konuya ilişkin merak ettiklerine cevap verilmiş oldu.