İçişleri Bakanlığı Personel Alımı 2019 Fotoğraf Boyutlandırma

İçişleri Bakanlığı personel alımı 2019 başvuruları tüm hızı ile sürüyor. Pek çok aday ise personel alımı başvuru ekranı için istenen fotoğraf ekleme sorunu yaşıyor.
İçişleri Bakanlığı Personel Alımı 2019 Fotoğraf Boyutlandırma

İçişleri Bakanlığı personel alımı 2019 başvuruları tüm hızı ile sürüyor. Pek çok aday ise personel alımı başvuru ekranı için istenen fotoğraf ekleme sorunu yaşıyor.

İçişleri Bakanlığı personel alımı için başvurular başlarken sistemde yaşanan yoğunluk nedeni ile çeşitli sorunlar yaşanıyor.



Bunların başında da fotoğraf boyutlandırma sorunu yer alıyor. Adaylar resim eklerken hata mesajı alıyor.



Fotoğraf Boyutlandırma Nasıl Yapılır?



Resim eklerken fotoğraf boyutlandırma işlemini yapmanızı sağlayan çok sayıda internet tabanlı online resim küçültme programı bulunuyor.



Bunlara ek olarak paint programı kullanarak bu işlemi kendinizde yapabilirsiniz. Bu aşamada sonradan fotoğraf ekleme hata mesajı almamak için resmi kaydederken mutlaka JPEG formatı seçmek ve fotoğrafınızın boyutunu 600X800 olarak seçmek.



Bu iki noktaya dikkat etmeniz durumunda resimleriniz sisteme sorunsuz bir şekilde yüklenecektir. Yani İçişleri Bakanlığı personel alımı başvurusu için formu doldururken işlemi tamamlamanız için fotoğrafın JPEG formatlı olması ve fotoğraf boyutu 600X800 olmalıdır.



İçişleri Bakanlığı Personel Alımı 2019 Başvuru Detayları Adım Adım Form Doldurma!



İçişleri Bakanlığı personel ve memur alımı için başvuruda bulunmak isteyen adayların ilk olarak sisteme e devlet şifresi ile girmeleri gerekiyor.



E devlet şifresi yoksa PTT şubeleri üzerinden alabilir ya da bankaların internet şubesi üzerinden e devlet sistemine girerek şifrenizi oluşturabilirsiniz.



Ardından gelen ilk sayfada İç İşleri Personel alımı başvurusu için gelen kişisel bilgi sayfasını doldurarak bilgilerin doğruluğundan emin olduktan sonra ikinci sayfaya ilerleyin.



İkinci bölümde KPSS bilgilerini kontrol edin ve bu bilgileri de kontrol ettikten sonra ilerleyin.



Çalışma ve öğrenim bilgisi bölümlerini de dolduran adaylar öğrenim durumlarına göre İçişleri Bakanlığı 1200 personel alımı için açılan kadrolardan kendilerine en uygun olanı seçerek şehir tercihlerini yapıyorlar.



Sırası ile adres, iletişim, askerlik ve sağlık bilgileri bölümlerini giren adaylar resimlerini yukarıda anlattığımız şekilde yükleyerek başvurularını tamamlayacak.



İçişleri Bakanlığı Başvuru Süreci Dolmuştur Hatası



Fotoğraf hatasından sonra adayların en fazla şikayet ettikleri sorunların başında başvuru süreci dolmuştur hatası yer alıyor.



Başvuru süreci dolmuştur hatası sistem yoğunluğundan kaynaklı olarak meydana geliyor gibi görünüyor ancak İçişleri Bakanlığı konu hakkında resmi bir açıklama yapmadı.



Haber Kaynağı: Emlak365.com