İçişleri Bakanlığı'ndan Kanal İstanbul Açıklaması Geldi! Ekrem İmamoğlu'na Bölücülük İddiası İle Soruşturma Açıldı Mı?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bugün Ekrem İmamoğlu hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından Kanal İstanbul Projesi nedeniyle bölücülük iddiası ile soruşturma açıldığını duyurmuştu.
İçişleri Bakanlığı'ndan Kanal İstanbul Açıklaması Geldi! Ekrem İmamoğlu'na Bölücülük İddiası İle Soruşturma Açıldı Mı?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bugün Ekrem İmamoğlu hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından Kanal İstanbul Projesi nedeniyle bölücülük iddiası ile soruşturma açıldığını duyurmuştu. Konu hakkında İçişleri Bakanlığı son dakika açıklaması yaptı ve soruşturma iddiaları hakkında bilgilendirmede bulundu. Detaylar haberimizde...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında Kanal İstanbul projesi nedeniyle soruşturma açıldığı iddiaları gündeme bomba gibi düşmüştü. Meral Akşener tarafından yapılan açıklamanın ardından bir açıklama da İBB Sözcüsü Murat Ongun tarafından yapılmış ve Ongun'da soruşturma iddialarını teyit etmişti.



MERAL AKŞENER BÖLÜCÜLÜK İDDİASI İLE SORUŞTURMA AÇILDIĞINI İDDİA ETMİŞTİ!



Bugün katıldığı özel bir televizyon kanalının canlı yayınında açıklama yapan Meral Akşener “Sayın Abdülhamit Gül'ün açıklamalarını dinledim inşallah dediğini yapar ama Sayın İmamoğlu'na Kanal İstanbul'a karşı çıktığı için devlete karşı çıkmaktan soruşturma açıldı. Soruşturmanın özelliği şu: Devletin projesine karşı çıktığı için bölücülük yapmakla suçlanıyor. Bütün bunlar nedir?" sözleri ile Ekrem İmamoğlu hakkında bölücülük iddiası ile soruşturma açıldığını gündeme getirmişti.



İÇİŞLERİ BAKANLIĞI KANAL İSTANBUL AÇIKLAMASI



"Onaya tabi konular incelendiğinde; belediyelerin, Anayasa'da ifadesini bulan 'İdarenin Bütünlüğü İlkesi' çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiği ve bu çerçevede idari vesayet denetimine tabi oldukları, Belediye Kanunu gereğince belediye başkanının görevleri arasında bulunan 'Beldenin ve Belediyenin Hak ve Menfaatlerini Koruma' görevinin belediyeye verilen görevlerle sınırlı olduğu, 'Ya Kanal Ya İstanbul' şeklinde bir afişle uluslararası hukuk boyutu bulunan, siyasi alana taalluk eden ve 'Devletin Egemenlik Yetkisi'ne ilişkin bulunan bir konuya kamu kaynağı kullanılarak karşı çıkmanın idarenin bütünlüğü ilkesine ve hukuka aykırı olduğu belirtilerek sorumlular hakkında araştırma, gerek görülmesi halinde ön inceleme yapılması hususlarının yer aldığı görülmektedir.



Onayın hiçbir yerinde Kanal İstanbul Projesi'ne, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın kişisel olarak karşı çıkması sorgulanmamış, kurumsal olarak ve kamu kaynağı kullanılarak bu afişlerin bastırılmış olması araştırma/ön incelemeye dahil edilmiştir. İddia edildiği gibi onayın hiçbir yerinde bölücülük suçlaması da bulunmamaktadır."



Yapılan açıklama ile devletin kaynakları yani kamu kaynağı kullanılarak devlete muhalefet edilmesi nedeniyle aykırılık nedeniyle inceleme başlatıldığı vurgulandı.



Emlak365.com