İçişleri Bakanlığı'ndan trafik denetimi! Tam 112 bin 241 araca binlerce liralık ceza kesildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından Türkiye'deki 81 il genelinde denetimlerin devam ettiği ve tam 112 bin 241 araca binlerce liralık ceza kesildiği aktarıldı.
İçişleri Bakanlığı'ndan trafik denetimi! Tam 112 bin 241 araca binlerce liralık ceza kesildi

Bakanlık 11 Eylül Pazartesi günü okulların açılması sonrası harekete geçti. Milyonlarca öğrencinin okula gidip gelmelerini sağlayan okul servislerine nefes aldırmadan denetim yapıldı.

6511412b4e3fe1198ceb6ae5.webp

İçişleri Bakanlığı'ndan trafik denetimi! Tam 112 bin 241 araca binlerce liralık ceza kesildi- Okulların açıldığı ilk gün olan 11 Eylül'de başlayan ve 22 Eylül'e kadar devam eden denetimler son buldu. Denetimlerce binlerce araca toplamda binlerce liralık tutacak dev cezalar kesildi.

ÇOCUKLARIN CAN GÜVENLİĞİ İÇİN

Çocukların can güvenliğini tehlikeye atacak herhangi bir önlem çalışması yürütmeyen özel okul servislerine denetimler habersiz bir şekilde okulların açılması ile birlikte 81 ilde başlamıştı. Bakan Yerlikaya, güvenlik önlemleri kapsamında hamle yaptı. Yerlikaya, 112 bin 241 okul servis araçlarından 3 bin 996'sına ceza kesildiğini açıkladı.

Bakan yaşanan trafik kazalarında can kayıplarının büyük çoğunluğunun önlem alınmayan araçlardan da kaynaklandığını dile getirerek, 'ülkemiz genelinde 112 bin 241 okul servisi denetlendi. Bu araçlardan 3 bin 996'sına ceza kesildi. Aynı tarihler arasında İstanbul'da ise 5 bin 863 servis aracı denetlendi. Bu araçlardan 403'üne ceza kesildi. Okul servisi sürücülerimiz, sizler dünyanın en kıymetli yolcularını taşıyorsunuz. Araçlarımızın bakımını ihmal etmeyin. Eksiksiz yola çıkmayalım. Hız ve Trafik kurallarına uyalım' şeklinde konuştu.

Güvenli bir yolculuk için milyonlarca çocuğu iyi hissettirecek genel denetimler son buldu. Ancak ani bir karar ile Bakanlık tarafından denetimler il il ve ilçe ilçe devam ediyor.