İkinci el teknolojik ev aletleri alacalar dikkat! Uzmanlardan kritik uyarı geldi

İkinci el teknolojik ev aletleri alacaklar dikkat edin.
İkinci el teknolojik ev aletleri alacalar dikkat! Uzmanlardan kritik uyarı geldi

İkinci el teknolojik ev aletleri alacalar dikkat! Uzmanlardan kritik uyarı geldi: Kaspersky araştırmacıları tarafından ikinci el akıllı ev cihazı alacaklara kritik uyarı geldi. Yapılan araştırmalarda temel dijital alışkanlıkları ve akıllı ev cihazlarının kullanımı ile ilgili bir anket yapıldı. Bu ankete göre akıllı ev cihazlarında güvenliğe en çok Y kuşağı önem verdiği ortaya çıktı. 

Kaspersky tarafından hazırlanan araştırma raporlarında akıllı cihazların kullanımının genişlemesinin kullanıcıların güvenlik ve koruma gibi sorunlarına yönelik bazı tutumlarını nasıl etkilediği ile ilgili sonuçları ortaya koydu. 2030 yılına kadar akıllı güvenlik sistemleri ve akıllı kilitler gibi bazı segmentlerin bulunduğu pazarın sırayla 106,3 milyar dolar ve 13,1 milyar dolara kadar ulaşması bekleniyor.

Evlerde kullanılan akıllı ev cihazlarının kullanımı ve güvenliklerine ilişkin tutumları konusunda araştırma yapan Kaspersky yapılan anket sonucunu paylaştı. Buna göre bu ekipmanlara sahip olan kişilerin yarısına yakını yani yüzde 48'i kendisini siber güvenlikten sorumlu olarak hissettiklerini tespit etti. 25/34 yaşlarındaki insanların yani Y kuşağının evlerindeki akıllı cihazların korunmasına en çok önem veren nesil olduğu da araştırma sonuçlarında ortaya  çıkmıştır.

TÜRKİYE'DEKİ KULLANICILAR SİBER SALDIRIYA UĞRAMA KORKUSU YAŞIYOR

Türkiye'deki kullanıcılar ise siber saldırıya uğrama korkusu içinde. Bu durum evde bulunan akıllı cihazların korunma sorumluluğunu kabul etme isteğini artırıyor.

Türkiye'de akıllı cihaz kullanıcılarının yüzde 57'si evlerde kullanılan wifi ve akıllı cihazların saldırısına uğramaktan korkuyor. İzlenme ve güvenlik konusunda çok endişeli oldukları yapılan araştırmalar sonucunda ortaya çıkıyor. 

İKİNCİ EL CİHAZLARIN ALMAK ÖNERİLMİYOR

Kaspersky ikinci el a kıllı ev cihazlarının satın alınmasının güvenli olmadığını söylüyor. Donanım yazılımları uzaktaki bir saldırgana kullanıcıların akıllı ev ekosistemleri üzerinde tam kontrol sağlamak için önceki sahipleri tarafından değiştirilmiş olabilir şeklinde bir uyarıda bulunuluyor.

Kullandığınız şifrelerin sık sık değiştirilmesi de çok önemli. Karmaşık bir düzende şifreler kullanarak sık sık değiştirmek, güncellemek önerilmektedir. Ayrıca seri numaralarını ve IP adreslerini gizli tutarak ağınızı güvende tutabilirsiniz.