İlkokul ve ortaokul öğrencilerine 10 Milyon TL'lik para dolu kart müjdesi! Öğrenciler bu kartla ücretsiz alışveriş yapıyorlar

2023-2024 yeni eğitim ve öğretim hayatının 11 Eylül'de başlaması ile birlikte bir çok hanenin okul masrafları ile beli büküldü. Bir okul çantasının dahi 500 TL'yi aştığı durumlarda öğrencilere ve ailelere destek müjdesi geldi.
İlkokul ve ortaokul öğrencilerine 10 Milyon TL'lik para dolu kart müjdesi! Öğrenciler bu kartla ücretsiz alışveriş yapıyorlar

Türkiye'nin büyükşehirleri arasında ilk 3'te yerini alan İzmir'de okuyan binlerce ilkokul ve ortaokul öğrencisine İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 'İzmir Şehir Kartı' müjdesi verildi.

screenshot-6-1280x720-16-780x470.jpg

İlkokul ve ortaokul öğrencilerine 10 Milyon TL'lik para dolu kart müjdesi! Öğrenciler bu kartla ücretsiz alışveriş yapıyorlar- Dar gelirli ailelerin ekonomik kriz ortamında çocuklarının okul masraflarını karşılayabilmeleri, okul kıyafeti, kırtasiye malzemeleri ve okul çantası gibi birçok ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için Belediye tarafından 'İzmir Şehir Kartı' uygulaması hayatta geçirildi.

KART SAYESİNDE HEM ESNAF HEM AİLELER KAZANÇLI

'İzmir Şehir Kartı' uygulaması sayesinde ilkokul ve ortaokul kademelerinde okuyan dar gelirli 20 Bin öğrencinin okul masrafları belediye tarafından karşılanıyor. Şehir Kartı'nın yalnızca İzmir'deki yerel esnaflarda kullanılacağı şartı sayesinde de şehrin yerel esnafına can suyu oluyor.

İzmir Şehir Kartı sayesinde Toplamda 50 Milyon TL tutarındaki kırtasiye malzemesi, beslenme çantası, bot ve mont desteğiyle velilerin bütçesine katkı sağlanıyor. Belediye tarafından 20 bin öğrenciye 500’er TL olmak üzere toplam 10 milyon liralık kırtasiye malzemesi desteği İzmir Şehir Kart’a yüklendi.Proje sayesinde hem esnaf hem de veliler kazançlı duruma geldi.

50 MİLYON TL'LİK DEV BÜTÇE

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şubesi Müdürü Volkan Sert, Şehir Kartı projesine ilişkin olarak karşılıklı kazan kazan olduğunu ifade ederek asıl hedefin 50 milyon TL'yi bularak daha fazla haneye yardım etmek olduğunu belirtti. Sert'in açıklamalarında "kırtasiyeci esnafımızın dışında bot ve mont desteklerimizi bu kart üzerinden sağlayacağız. Böylece hem tekstil hem ayakkabıcı esnafımıza destek sağlamaya devam edeceğiz. Kırtasiye desteğimiz 10 milyon lira oldu, bot ve montta 20 milyonluk bir destek sağlamayı hedefliyoruz. Gıda desteklerimiz için 20 milyonluk bir ödeme yapacağız." ifadeleri yer aldı.

Destekten faydalanmak isteyenlerin İzmir'de ikamet etmeleri gerekiyor.