İş arayanlara Kültür Bakanlığı'ndan haber var! Özel şartlarla 450 personel alımı yapılacak

Kültür Turizm Bakanlığı 450 personel alımını duyurdu! Şartlar belli oldu! Tüm detaylar haberimizde.
İş arayanlara Kültür Bakanlığı'ndan haber var! Özel şartlarla 450 personel alımı yapılacak

İş arayan sanatçılara Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan müjde geldi! 450 sözleşmeli personel alınacak! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

KÜLTÜR TURİZM BAKANLIĞI 450 PERSONEL ALIMI

Kültür Turizm Bakanlığı tarafından yapılan son duyurulara göre Bakanlık bünyesine 450 sözleşmeli sanatçı alımı yapılacak. Alımlar için genel şartlar şu şekilde; son başvuru tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamak, kamu haklarından mahrum edilmemek, Türk Ceza Kanunu 53. madde kapsamında süresi geçse bile kasten işlenmiş bir suç dolayısıyla bir sene ya da daha fazla süreyle hapis cezası veya affa uğramış bile olsa devlet güvenliğine karşı, anayasal düzene ve işleyişine karşı suçlardan, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güvenin kötüye kullanımı, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, malvarlığı aklama, kaçakçılık suçlarından mahkum edilmemek, erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak, görevin yapılmasına engel hastalığı olmamak, güvenlik ve arşiv soruşturmalarının olumlu sonuçlanması. Kadrolara göre özel şartlar şu şekilde;

kültür turizm bakanlığı personel alımları başladı

-Orkestra kadrosu için keman, viyola, viyolonsel, kontrabas, obua, flüt, fagot, korno, klarnet, trompet, trombon, tuba, piyano, vurmalı çalgılar, arp branşları için konservatuar ya da müzik bölümü olan okullardan mezun olmak gerekiyor.

-Koro ve topluluk kadrosu için Semazen, tanbur, yaylı tanbur, yaylı ve mızraplı tanbur, kemençe, erkek ses, ney, ritim, kanun, trompet (mehter), zurna (mehter), nakkare (mehter), vokal çevgen (mehter), ney (tasavvuf), ud, ud (tasavvuf), kadın ses, erkek ses (bas), erkek ses (tenor), erkek ses (bariton), akordeon, klarinet, klasik kemençe, klavye, dombra-kopuz-tar-Şerter, keman, viyola, viyolonsel, alto kopuz, mey- zurna, kemança, kontrabas, bağlama, zurna-balaban-nefesli, kaval-sipsi-nefesli, klasik/elekrogitar, bas gitar, cura, tar, klavye-gitar, ney-sipsi branşları için; en az Güzel Sanatlar Lisesi müzik bölümü ya da konservatuarın lise bölümü veya fakülte ya da dört yıllık yüksekokul mezunu olmak veya özel müzik öğrenimi görmüş olmak.

-Çok sesli müzik korosu kadrosu için soprano, alto, tenor, bas için şan bölümlerinden mezun olmak.

-Dansçı kadrosu için en az lise mezunu ve halk dansları ya da dans eğitimi almış olmak, kadınların en az 1.65, en fazla 1.80; erkeklerin en az 1.75, en fazla 1.95 cm boyunda olması, dansçı fiziğine uygun görünüm ve esnekliğe sahip olmak, ses duyma yeteneği, estetik tavra sahip olmak, seyahat engeli olmamak, yurt içi ve yurt dışında kurumsal kimliğe uygun davranışlarda bulunmak gerekiyor.

-Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu semazen kadrosu için orantılı boy ve kilo ölçülerine sahip olmak, ses duyma ritim algılama yeteneklerine sahip olmak, Mevlevi ayini repertuar bilgisi olmak, Mevlevilik kültürünü bilmek ve sahne uyumuna sahip olmak gerekiyor.

-Tanbur, Kemençe, Ney, Ritim ve Kanun kadrosu için ses duyma, ritim algılama, entonasyon yeteneği olmak, iyi düzeyde not ve nazariyat bilgisine sahip olmak, dini ve la-dini musiki form repertuarı bilmek, klasik üslup ve tavır icra yeteneği ve sahne uyumuna sahip olmak gerekiyor.

-Erkek ses kadrosu için ses duyma ve ritim algılama yeteneğine sahip olmak, iyi düzeyde nota ve nazariyat bilmek, klasik üslup ve tavırda icra kabiliyeti olmak, sözlü repertuar için telaffuz ve diksiyon ile sahne uyumuna sahip olmak gerekiyor.

Başvurular 2 Ekim ile 16 Ekim tarihleri arasında e-Devlet sistemine giriş yaparak online şekilde yapılabilecek.