İşi Olmayan, Çalışmayan Ev Hanımlarına Emeklilik Devletten Aylık Maaş İmkanı

Zorunluluk nedeni ile çalışamayan, işi olmayan ya da işsiz kalan ev hanımları için emekli olmalarına olanak sağlayan yeni bir düzenleme yapıldı.
İşi Olmayan, Çalışmayan Ev Hanımlarına Emeklilik Devletten Aylık Maaş İmkanı

Zorunluluk nedeni ile çalışamayan, işi olmayan ya da işsiz kalan ev hanımları için emekli olmalarına olanak sağlayan yeni bir düzenleme yapıldı. Ev hanımları için emekli olma ve düzenli aylık maaş alma imkanı sağlayan yeni isteğe bağlı emeklilik şartları ile prim tutarı detayları haberimizde...

Emeklilik denildiğinde akla ilk sadece çalışanlara tanınan bir hak olduğu gelse de çalışmadan emeklilik imkanı da bulunuyor.



Çalışmayan ancak iş hayatı olmamasına rağmen emekli olmak isteyen kişilere de bazı özel koşulları yerine getirmeleri durumunda devlet emekli olma imkanı tanıyor.



İsteğe bağlı emeklilik olarak anılan bu sistemden özellikle de geleceklerini güvence altına almak isteyen ev hanımları yararlanabiliyor.



Ev Hanımları Emekli Oluyor!



Yapılan yeni düzenleme ile ev hanımları emekli olma imkanı buluyor. Aktif olarak çalışma hayatında olmasa da evin tüm yükünü çeken ev hanımlarının yaşlandıklarında mağduriyet yaşamamaları adına yapılan düzenleme sayesinde artık ev hanımları da emekli olabilecek.



Bu sayede ev hanımları yaşlandıklarında hem düzenli maaş alacaklar hem de sağlık hizmetlerinden yararlanma hakkı elde edecekler.



Ev hanımlarına Emeklilik Şartları 2019



Söz konusu düzenlemeden yararlanmak isteyen ve emekli olmak istiyorum diyen ev hanımlarının bazı özel şartları taşımaları gerekiyor.



İsteğe bağlı emeklilik şartları olarak ta anılan bu şartlar arasında ilk ve en önemli şart kişinin mutlaka Türkiye sınırları içerisinde ikamet etmesi olarak yer alıyor.



Yine zorunlu sigorta yaptırmayı mecbur kılacak şekilde çalışmıyor olmak, 18 yaşını doldurmuş olmak, sigortalı olmamamak ve emekli olmamak şartlarını da taşıması gerekiyor.



Ev Hanımı Sigortası Primi Ne Kadar / Kaç Lira 2019



Tüm sigorta tutarları için olduğu gibi isteğe bağlı sigorta içinde taban ve tavan sigorta primi ücreti uygulaması bulunuyor.



2019 yılına ait 4B isteğe bağlı sigorta primi en düşük 818 lira olarak uygulanırken en üst prim tutarı ise 6 bin 139 TL olarak uygulanıyor.



Daha yüksek tutardan aylık isteğe bağlı sigorta primi ödeyen ev hanımları daha yüksek emekli maaşı ile emeklilik hakkı kazanıyor.



Emlak365.com