İstanbul Tsunami Haritası Yayımlandı: İstanbul'u Deprem Değil, 12 Metre Yükseklikte Tsunami Dalgaları Vuracak, 17 İlçe Sular Altında Kalacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ODTÜ işbirliği ile hayata geçirilen İstanbul Tsunami Bilgi Kitapçıkları çalışması yürütülen yoğun çalışmalar sonucunda tamamlandı.
İstanbul Tsunami Haritası Yayımlandı: İstanbul'u Deprem Değil, 12 Metre Yükseklikte Tsunami Dalgaları Vuracak, 17 İlçe Sular Altında Kalacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ODTÜ işbirliği ile hayata geçirilen İstanbul Tsunami Bilgi Kitapçıkları çalışması yürütülen yoğun çalışmalar sonucunda tamamlandı. İstanbul'un denize kıyısı olan 17 ilçesini kapsayan çalışma kapsamında korkunç veriler ortaya çıktı. Olası bir Marmara Denizi depremi ile oluşacak hasar ve alınması gereken önlemler sıralanırken İstanbul'da deprem riski yüksek olan ilçeler ile ilgili kritik uyarılar yapıldı.

İzmir'de yaşanan deprem sonrası gözler her an büyük bir depremin vurma riski bulunan İstanbul'a çevrildi. İstanbul'da yaşanacak depremin ardından "Marmara'da tsunami olur mu?" sorusu büyük endişe yaratmıştı. Seferihisar'da yaşanan 6,6 şiddetindeki depremin ardından küçük çaplı bir tsunami yaşanması İstanbul depremi sonrasında da tsunami oluşma riskinin sorgulanmasına neden olmuştu.



İSTANBUL'U TSUNAMİ DALGASI VURACAK!



ODTÜ ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında yürütülen ortak çalışma sonrası hazırlanan İstanbul Tsunami Bilgi Kitapçıkları yayımlandı. Sözcü Gazetesi tarafından yapılan habere göre İstanbul'da meydana gelecek olası bir depremde 17 ilçe tsunami ile etkilenecek.



Bu ilçeler şu şekilde sıralandı;



Adalar: Oluşacak olası bir tsunamiden en çok etkilenecek ilçeler arasında Adalar yer alıyor. Yapılan analize göre Adalar ilçesinde sayıları bini aşan yapı etkilenecek, dalgalar 12.3 metre yüksekliğe ulaşarak büyük bir yıkıma neden olacak.



Avcılar ilçesinde tsunami etkisi ile su basma derinliği 5.2 metre, yatayda ise su basma mesafesi yaklaşık 780 metreye ulaşacak.



Bakırköy ilçesinde su basma mesafesi, dere yatağı boyunca yaklaşık bin 200 metre olarak hesaplandı. Maksimum su basma derinliğinin noktasal olarak 6.41 metre olacağı raporda yer aldı.



Beşiktaş ilçesi tsunami etkisi ile sular altında kalacak. Tsunami etkisi ile su basma mesafesi denizden yaklaşık 200 metre olarak hesaplandı.



Beylikdüzü ilçesinde su basma derinliği 5.11 metre olarak hesaplanırken yatayda ise su basma mesafesi yaklaşık 350 metre olarak kitapçıkta yer aldı.



Beyoğlu ilçesi tsunami etkisi ile karada 3.04 metre su altında kalacak oluşacak su baskını ile 170'den fazla yapı etkilenecek.



Büyükçekmece'de su basma derinliği 8.59 metre olarak açıklanırken ilçede tsunami etkisi ile 1400 binanın etkileneceği öngörüldü.



Bu ilçelere ek olarak Fatih, Kadıköy, Kartal, Küçükçekmece, Maltepe, Pendik, Tuzla, Üsküdar ve Zeytinburnu ilçeleri de tsunamiden etkilenecek.



Emlak365.com