İstanbul'da Otobüs, Dolmuş, Taksi, Servis Kullananlar Dikkat! Büyük Zam Geldi!

İstanbul'da toplu ulaşıma yüzde 36 oranında, servis ücretlerine ise yüzde 27 oranında zam yapıldı. Yeni zamlı fiyat tarifesi 1 Ocak 2022'den itibaren geçerli olacak.
İstanbul'da Otobüs, Dolmuş, Taksi, Servis Kullananlar Dikkat! Büyük Zam Geldi!

Bugün gerçekleştirilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında toplu ulaşıma yapılacak yeni zam oranları belirlendi. Buna göre elektronik bilet, taksi, taksi dolmuş ve minibüs ücretlerine yüzde 36, servis ücretlerine ise yüzde 27 oranında zam yapıldı.

İstanbul'da Ulaşıma Zam!

UKOME toplantısında, Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından (TUHİM) enflasyon, yakıt giderleri ve asgari ücretin artması gibi etkenler göz önünde bulundurularak, elektronik bilet, taksi, taksi doluş ve minibüs ücretlerine yeniden değerleme oranında yani yüzde 36, servis ücretlerine ise yüzde 27 zam önerisi sunuldu.
Yapılan müzakerelerin ardından teklif, bakanlık temsilcilerinin oy birliği ile kabul edildi.

İstanbul 2022 Ulaşım Ücretleri Ne Kadar Oldu?

Zam talebinin ilgili mercilerce onaylanmasının ardından 5,5 TL olan taksi açılış ücreti 6,38 TL'ye; 14,5 TL olan kısa mesafe ücreti ise 16,6 TL'ye yükseldi.
Ulaşımdaki yeni fiyat tarifesi 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak. Otobüs, dolmuş ve elektronik bilet ücretleri ise çok yakında netleşecek.