İtalya'da Ada Kasabasında 1 Euro'ya Satılık Ev

İtalya'nın Sicilya Adasında yer alan Salemi Kasabasında nüfus yoğunluğunun sağlanması adına konut kampanyası başlatılıyor.
İtalya'da Ada Kasabasında 1 Euro'ya Satılık Ev

İtalya'nın Sicilya Adasında yer alan Salemi Kasabasında nüfus yoğunluğunun sağlanması adına konut kampanyası başlatılıyor. Belediye Başkanlığı tarafından başlatılacak kampanyada kasabaya yerleşecekler 1 Euro'ya ev sahibi olabilecekler.

İtalya'nın taşra bölgelerinde nüfusun azalmasıyla birlikte belediyeler yeni fırsatlarla nüfusu artırmanın yollarını arıyorlar.



Bu kapsamda geçtiğimiz dönemlerde çok sayıda kasabada ucuz ev satışları yapılmıştı. Kasabaya kalıcı olarak yerleşmek ve yaşamını kasabada devam ettirmek için yürütülen bu kampanyalardan bir tanesi de Salemi Kasabası için geldi.



İTALYA'DA 1 EURO'YA SATILIK EV



CNN'de yer alan haberin detaylarına göre; Sicilya Adasında ki Salemi Kasabasında önümüzdeki aydan itibaren 1 Euro'ya ev satışları olacak. Açık artırma usulü yapılacak satışlarda evlerin ucuz fiyatlarla satılması bekleniyor.



Salemi Belediye Başkanı Domenico Venuti, Sicilya'nın Belice Vadisi'nde 1968'de yaşanan depremin ardından en az 4 bin kişinin kasabayı terk ettiğini hatılattı. Bölgenin yeniden canlanması adına bu tür uygılama başlatılacağını ifade eden belediye başkanı satış detaylarını açıkladı. Satış projesine göre açık artırma 1 Euro'dan başlayacak ve alıcılar kasabadan birden fazla ev satın alabilecekler.



3 Bin Euro Teminat Bedeli Alınacak



Uygulama kapsamında ev satın alanlardan 3 bin Euro teminat bedeli alınacak. Evi alanlar 3 yıl içerisinde evleri yeniler ve gerekli bakımlarını yaparlarsa bu ücret kendilerine geri ödenecek. Konut alacaklara ilişkin bir de htaırlatmada bulunan Belediye Başkanı Venutti alıcıların talip oldukları evin restorasyonu için detaylı bir plan göndermelerinin yeterli olduğunu ifade etti.



Emlak365.com