İYİ Parti yerel seçim kararını duyurdu!

Bugün düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu partinin seçim kararını açıkladı.
İYİ Parti yerel seçim kararını duyurdu!

2024 yerel seçimler için partiler tarafından çalışmaların yapılmaya başlandığı bu son dönemde Meral Akşener tarafından "İYİ Parti olarak, geçtiğimiz seçim sürecinin, sonunda, şunu çok iyi anladık ki; İttifak sisteminin, bu yapısı içerisinde, millî bir siyaset mümkün değildir! İttifak sisteminin, bu yapısı içerisinde, sürdürülebilir bir başarı mümkün değildir! İttifak sisteminin, bu yapısı içerisinde, milletin kazanması mümkün değildir! Bu yüzden; İktidarıyla, muhalefetiyle, hepimizden, Türk siyaseti için talep ettiğiniz, yeni anlayışın merkezi olmaya, İYİ Parti olarak talibiz!

Buradan, tüm siyasi partilere de, açık ve net bir çağrıda bulunmak istiyorum: Gelin, hep birlikte; Vatandaşlarımızın, siyasi tercihlerini, ve yerel özelliklerini yansıtacağı, bir rekabet ortamı oluşturalım. Gelin, hep birlikte; Türk siyasetinin, bugün içinde bulunduğu, ve milletimizin aleyhine çalışan, siyasi pragmatizm sarmalından, çıkmasını sağlayalım. Gelin; tüm siyasi partiler, hep birlikte, ayrı ayrı seçimlere girelim, ve milletimize hizmet için yarışalım. Yerel özellikler ve talepler doğrultusunda, elbette işbirlikleri olabilir." ifadeleri ile kesinlikle ittifak istemediklerini duyurmuştu.

SEÇİM KARARINI DUYURDU!

2024 yerel seçimlerine ilişkin Meral Akşener tarafından verilen mesajların ardından bugün düzenlenen basın toplantısında konuşma yapan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu "Buna göre 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimlerde 81 il ve ilçelerde partimizin kendi adaylarının teşkilatımızın görüşlerinin yanı sıra aday adaylarımıza yönelik halkın eğilim ve tercihlerinin dikkate alınarak tespit edilmesine karar verilmiştir" diyerek 81 ilde kesin bir şekilde aday çıkaracaklarını ifade etti.