İzmir Büyükşehir Belediyesi askıda bilet nasıl alınır, nasıl başvuru yapılır?

İzmir Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrencilerinin yol masraflarının karşılanması adına Askıda Bilet kampanyasını uygulamaya geçirdi. İzmirliler, öğrencilerin yol masraflarını ödeyebilecek.
İzmir Büyükşehir Belediyesi askıda bilet nasıl alınır, nasıl başvuru yapılır?

İzmir Büyükşehir Belediyesi, öğrenciler için muslukları açtı. Öğrencilerin yol masrafları nedeniyle okullarına gidip gelmekte zorluk çekmesi üzerine yeni bir uygulama hayata geçirildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yol masrafları nedeniyle memleketlerine gitmekte zorlanan 3 bin 403 öğrenciye 350 liralık ulaşım yardımı yapılacağını duyurdu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden ‘Askıda Bilet’ kampanyası

Kentteki öğrencilere yemek, ücretsiz nakliyat, çamaşırhane ve barınma gibi hizmetler sunan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu sefer de üniversite öğrencileri için yeni bir uygulamayı devreye aldı. Memleketine gitmek için şehirlerarası otobüs bileti almakta zorlanan öğrenciler için düğmeye basan belediye, bayram öncesinde sosyal yardım alan ailelerin üniversitede eğitim gören çocuklarının eve dönüş biletlerini karşılayacaklarını ifade ederek, 3 bin 403 öğrenciye 350 liralık ulaşım yardımı sağlanacağını duyurdu.

Başkan Soyer, bu hizmetten daha fazla öğrencinin yararlanabilmesi adına ‘ Askıda Bilet ‘ kampanyasını başlattıklarını söyleyerek, İzmirli vatandaşlara seslendi. Soyer, Askıda Bilet uygulaması ile imkanları sınırlı öğrencilerin biletlerini ödeyebileceklerini, onlara ulaşım kolaylığı sağlayabileceklerini belirterek, daha fazla gence ulaşabilmek adına tüm İzmirlileri bu dayanışmanın bir parçası olmaya davet etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Askıda Bilet kampanyasına nasıl başvurulur, askıda bilet nasıl bırakılır?

Askıda Bilet uygulamasına katılarak gençlere destek olmak isteyen İzmirliler, BİZİZMİR COM internet sitesi üzerinden ‘’ Askıda Bilet Al ‘’ sekmesine tıklayarak bilet bekleyen öğrencilerin masraflarını karşılayabilirler.

Öğrenciler ise aynı internet sitesi üzerinden ‘’ Askıya Bilet Bırak ‘’ sekmesi ile hangi şehirden hangi şehre gideceğini, gideceği tarihi ve öğrenci belgesini sisteme yükleyerek bilet başvurusu oluşturabilecek. Böylelikle öğrenciler Askıda Bilet kampanyası ile ceplerinden ek bir para çıkmadan ailelerinin yanına dönebilecekler.