Kabine bugün toplanıyor! Kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta, kabinede hangi konular masada?

EYT müjdesi, kamu bankalarından yeni kredi kampanyası, TOKİ projesi ve yeni sosyal yardım desteği müjdesi gibi çok sayıda düzenlemenin konuşulacağı kabine toplantısı için tarih ve saat belli oldu. İşte merak edilen detaylar...
Kabine bugün toplanıyor! Kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta, kabinede hangi konular masada?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabineyi topluyor! Eylül ayının son kabine toplantısı için beklenen tarih açıklanırken kabine toplantısında çok kritik gündem maddeleri ele alınacak. Kabinede bugün masada olan en önemli konu ise EYT yasası olarak öne çıkıyor. 

Kulis haberleri ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün milyonlarca kişinin beklemiş olduğu Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasa tasarısı hakkında açıklama yapabileceği beklentisi oluştu. Bakanlığın yürüttüğü çalışmalar kapsamında olgunlaşan yasa tasarısının detayları ya da en azından masada olan EYT formülü hakkında detayların verilebileceği belirtildi. 

KABİNE TOPLANTISI BUGÜN NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Kritik kabine toplantısı için beklenen gün geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe'de bir kere daha kabineyi toplayacak. Merkez Bankası tarafından yapılan politika faiz indirimi ekonomi alanında konuşulacak en önemli gündem maddesi olarak ilk sırada yer alırken kredi faizlerinin düşürülmesi ve enflasyon rakamları da ekonominin önemli gündem maddeleri olarak toplantıda ele alınacak. 

Sözleşmeli taşeron işçiler, EYT, enflasyonla mücadele, bankaların faiz oranları ve Rusya - Ukrayna savaşı kabine toplantısı ile ele alınacak önemli gündem maddeleri arasında ilk sırada bulunuyor. Rus turistlerin durumu, TOKİ tarafından inşa edilecek olan 250 bin sosyal konut projesi ve Aile Bakanlığı tarafından verilecek olan yeni destek paketleri ile sosyal yardımlar hakkında da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün açıklama yapması bekleniyor. Kritik toplantı bir değişiklik olmadığı takdirde bugün saat 15:00 itibari ile başlayacak.