Kış resmen geliyor! Meteoroloji'den peş peşe sağanak ve fırtına uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bugün yayımlanan uyarılara göre peş peşe sağanak ve fırtına uyarılarında bulunuldu.
Kış resmen geliyor! Meteoroloji'den peş peşe sağanak ve fırtına uyarısı!

Hava sıcaklıklarının düşerek yağışların başladığı bu son dönemde Meteoroloji tarafından özellikle de kıyı bölgeler için peş peşe uyarılar yapılmaya başlandı. Bu uyarılar çerçevesinde fırtına ve sel gibi felaketlerin yaşanabileceği vatandaşların da bu nedenle gerekli olan tedbirleri alması gerektiğine değinildi. Tüm bunların yanı sıra da bugün Meteoroloji tarafından Karadeniz bölgesi için yeni bir uyarı yapıldı. Heyelan tehlikesine karşı Meteoroloji uyardı.

SEL VE HEYELAN TEHLİKESİNE KARŞI DİKKAT!

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı uyarılar şu şekildeydi;

Doğu Karadeniz’de Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

"16.10.2023 Pazartesi akşam saatlerinden sonra Trabzon’un doğusu, Rize ile Artvin’in kıyı kesimlerinde beklenen sağanak yağışların kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli kuvvetli (21-75 kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden, sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Karadeniz bölgesi için yapılan uyarıların yanı sıra Türkiye geneli hava durumu ve dikkat edilmesi gerekenler şu şekilde duyuruldu;

"Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, (Trakya'nın kuzeyi hariç) Marmara, Ege'nin kuzeyi, (Sinop ve Samsun'un batısı hariç) Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunun sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Trabzon'un doğusu ile Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor."

screenshot-191.png

HAVA SICAKLIĞI: Yağış alan yerlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği, önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, yurdun güneyinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Trabzon'un doğu kesimleri ile Rize ve Artvin’in kıyı kesimlerinde beklenen sağanak yağışların kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli kuvvetli (21-75 kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden, sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara ile Kuzey Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Vatandaşların da yukarıda verilen uyarılar çerçevesinde önlem almasının önemli olduğu ifade edildi.

Haber Editörü