Kış resmen kapıda! Meteoroloji'den 15 ile peş peşe gök gürültülü sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bugün yapılan son dakika uyarısında 15 ilde gök gürültülü sağanak yağış uyarısı geldi.
Kış resmen kapıda! Meteoroloji'den 15 ile peş peşe gök gürültülü sağanak yağış uyarısı

Eylül ayının sonlarına gelmeye başlamamız ile birlikte hava sıcaklıkları düşerek yer yer yağışların başlaması hakkında Meteoroloji tarafından sık sık açıklamalar gelmekteydi. Konu ile ilgili yapılan açıklamalarda sıcak havaların artık etkisini kaybedeceği, onun yerine gök gürültülü sağanak yağışın başlayacağı konusunda bilgilendirme yapıldı.

Bugün de Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından toplamda 15 ilde gök gürültülü sağanak yağışın görülebileceği konusunda uyarı yayımlandı. Günlük meteorolojik hava durumunda vatandaşların hazırlıklı olması için yağışların yaşanabileceği iller tek tek açıklandı.

BU 15 İLDE YAŞAYANLAR DİKKAT KIŞ KAPIDA!

Resmi internet adresi üzerinden yayımladığı uyarılarda yağışların başlayacağı konusunda Meteoroloji tarafından yapılan uyarılar şu şekildeydi;

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Erzurum, Erzincan, Igdır, Ağrı, Kars, Ardahan çevreleri, Van'ın güney kesimleri ile bu akşam saatlerinde Sivas, Kahramanmaraş, Kayseri'nin doğusu, Osmaniye'nin doğusu, Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa çevreleri ve Gaziantep'in doğu kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıkların ülkemiz genelinde artarak mevsim normallerinin 2 ila 6 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, Doğu Akdeniz kıyıları ile yurdun doğusunda güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor."

screenshot-32-003.png

Yukarıda verilen haritada yağışın en çok yoğun görüleceği bölge ve saat dilimleri vatandaşlar ile paylaşıldı.