Kışlık kıyafetlerinizi hazırlayın 12 ilde resmen kıyamet kopacak! Meteoroloji'den son dakika uyarısı geldi

MGM tarafından bugün yapılan son dakika açıklaması ile birlikte ülkenin doğu kesimlerinde soğuk havanın gelmeye başlayacağı öğrenildi.
Kışlık kıyafetlerinizi hazırlayın 12 ilde resmen kıyamet kopacak! Meteoroloji'den son dakika uyarısı geldi

Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklaması ile birlikte ülkenin Doğu ve Gündeydoğu kesimlerinde sağanak yağış görüleceği öğrenildi. Yapılan açıklamalara göre havların soğumaya başladığı bu son dönemde artık vatandaşlar için aşırı sıcaklar yerini soğuk havalara bırakmaya başlayacağı öğrenildi. Konu ile ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından peş peşe uyarılar verilmeye başlandı.

METEOROLOJİ SON DAKİKA UYARDI!

Soğuk havaların geleceği hakkında Meteoroloji tarafından ülkemizin iki bölgesi için de peş peşe yapılan uyarılar şu şekildeydi;

Güneydoğu Kesimlerde Beklenen Yerel Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!

"Bu gece saatlerinden itibaren 13.09.2023 Çarşamba günü Diyarbakır'ın güneyi, Şanlıurfa'nın güneyi ve doğusu ile Mardin, Batman, Bitlis, Siirt, Muş, Van, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Doğu kesimlerde beklenen kuvvetli yağışlara dikkat!

"Yapılan son değerlendirmelere göre yarın(Salı) Ağrı, Iğdır ve Kars çevreleri ile Erzurum’un güneydoğusu ve Van’ın kuzey kesimlerinde kısa süreli ve yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Konu ile ilgili Doğu ve Güneydoğu bölgelerine yapılan uyarıların yanı sıra günlük olarak 81 il için hava durum değerlendirmesi paylaşıldı. Açıklamaya göre Türkiye geneli için "Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyıları, Doğu Anadolu'nun doğusu , Tokat, Bingöl, Mardin, Siirt ve Batman çevreleri, Amasya'nın kuzey ve Şanlıurfa'nın güney ilçeleri ile Doğu Akdeniz'in toroslar mevkii, Mersin, Adana 'nın güneyi ile Hatay'ın batı kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Ağrı, Iğdır ve Kars çevreleri ile Erzurum’un güneydoğusu ve Van’ın kuzey kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor." şeklinde açıklamalar yapıldı.