Kızılay Başkanı'ndan çadır açıklaması! Sadece deprem bölgesine götürülecek

Deprem zamanında Kızılay hakkında gündeme gelen çadır konusunun ardından göreve gelen Kızılay Başkanı Yılmaz, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.
Kızılay Başkanı'ndan çadır açıklaması! Sadece deprem bölgesine götürülecek

6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketinin ardından depremzede vatandaşlar için ihtiyaç olan çadırların Kızılay tarafından satıldığı konusunun sosyal medyada konuşulması büyük bir gündem yaratmıştı. Günler süren tartışmalara Cumhurbaşkanı Erdoğan dahil siyasiler de katılarak bu durum hakkında düşüncelerini dile getirdi.

Çok geçmeden o dönemin Kızılay Başkanı Kerem Kınık istifa ettiğini açıklayarak yerine ise Fatma Meriç Yılmaz geldi. Bugün ise yaptığı açıklamalarda çadır konusuna değindi.

DERS ALDIK DEDİ!

Deprem felaketi zamanında yaşanan bu olayın ardından göreve gelerek ilk kez bu konuda konuşan Kızılay Başkanı Yılmaz, "Bu şirketlerin hiçbiri aslında yeni kurulmuş değil, en çok konuşulanı çadır. Kızılay, 1954 yılından beri Türkiye'nin en büyük çadır üreticisi. Sizden birisi çadır talep ettiği zaman dışarıya ücretli bir şekilde verilir. Deprem bölgesine giden Kızılay çadırları nasıl gider? Bağışçılarımız bağış gönderirler. O bağıştan biz o çadırları diker ve Kızılay çadırları olarak göndeririz. Deprem zamanında bu peki doğru muydu? Bunu demeye çalışmıyorum. Bizim depremden sonra çadırla alakalı ilk aldığımız karar şuydu, 'afet zamanında hiçbir kuruma, kuruluşa, dışarıya artık çadır verilmeyecek, biz o çadırları kendimiz götüreceğiz.' dedik. Açıkçası hani bir şekilde öğrenerek de gitmek gerekiyor. Deprem bölgesinde çadır talebinde bulunan sivil toplum kuruluşuna 'hayır' demek süreci doğru yönetmek anlamına gelmeyebilir. AHBAP bizden çadır istediğinde vermemiş olsak, Haluk Levent 'hani ben de oraya götürecektim. Niye vermediniz ki? Zaten 50 bin tane götürmüştünüz, zaten götürmeye devam edecektiniz. Benim 2 bin çadırımdan ne istediniz?' diyebilir miydi bilmiyorum. Ama en nihayetinde biz bir ders aldık, öğrendik. Bundan sonra afet zamanlarında Kızılay çadırlarını sadece Kızılay deprem bölgesine götürecek." diyerek bu konudaki tutumlarını açıklamış oldu.