Klavyesi hızlı olanlara Adalet Bakanlığı'ndan müjde var! 20 bin zabıt katibi alımı için tarih verildi

Adalet Bakanlığı zabıt katibi alımı duyurusunu paylaştı! İşte başvuru koşulları ve tüm detaylar...
Klavyesi hızlı olanlara Adalet Bakanlığı'ndan müjde var! 20 bin zabıt katibi alımı için tarih verildi

Adalet Bakanlığı, bünyesindeki kadroları güçlendirmek ve adalet sisteminin daha etkin bir şekilde işlemesini sağlamak amacıyla 2023 yılında 22,043 sözleşmeli personel alımı için başvuruları kabul etmektedir. Bu kapsamlı alım, Adalet Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatı ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksiklikleri gidermek üzere gerçekleştirilmektedir.

Adalet Bakanlığı, belirli aralıklarla yeni personel alımı ilanları yayınlamaktadır. Ancak, 2023 yılı için planlanan 22,043 personel alımı büyük bir öneme sahiptir. Bu alımların farklı kadrolarda gerçekleştirileceği ve Adalet Bakanlığı'nın hizmet kalitesini artırmayı hedeflediği belirtilmektedir.

adalet bakanlığı zabıt katibi alımı

Özellikle Zabıt Katibi alımları, kamuoyunun dikkatini çekmektedir. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 20,000 Zabıt Katibi alımıyla ilgili olarak önemli açıklamalarda bulunmuştur. Bakan Tunç, bu alımların sınav ve mülakat aşamalarının tamamlandığını ve son değerlendirmelerin yapıldığını belirtmiştir. Resmi sonuçların önümüzdeki birkaç gün içinde açıklanması beklenmektedir.

Başvuru Şartları:

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen niteliklere sahip olmak.

2022 yılında yapılan KPSS'den, Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak.

18 yaşını tamamlamış ve 35 yaşını bitirmemiş olmak (1 Ocak 1987 ve sonrası doğumlu olanlar başvurabilir).

Fakülte veya yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet meslek yüksekokulu veya meslek yüksekokullarının adalet, adalet ön lisans veya ceza infaz ve güvenlik hizmetleri programı, lise veya meslek liselerinin adalet alanı veya denkliği kabul edilen programlardan mezun olmak.

adalet bakanlığı zabıt katibi alımı

Daktilo veya bilgisayar dersini başarıyla tamamlamış olmak veya Millî Eğitim Bakanlığı veya kamu kurumları tarafından düzenlenen daktilo veya bilgisayar sertifikasına sahip olmak.

Uygulamalı sınavda, belirli bir metinden bilgisayar ile üç dakikada en az doksan kelime yazabilme yeteneğine sahip olmak.

Adalet Bakanlığı'nın bu büyük personel alımı, adalet sisteminin daha etkin ve verimli bir şekilde çalışmasına katkı sağlamayı hedeflemektedir. Başvuruların alınmasının ardından sınav süreci başlamış ve sonuçlarının yakın bir zamanda açıklanması beklenmektedir. Adalet Bakanlığı'nın bu alımlarla adalet hizmetlerini daha da güçlendirmesi amaçlanmaktadır.