Kontrol etmeyen pişman oluyor! Tüm haklarınız habersiz elinizden alınmış olabilir tapu sahibi milyonlarca kişi aman dikkat

Gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren son dakika uyarısı yapıldı! Milyonlarca tapu sahibinin bu kontrolleri yapmaması sonucunda haklarından mahrum kalabileceği öğrenilmiş oldu.
Kontrol etmeyen pişman oluyor! Tüm haklarınız habersiz elinizden alınmış olabilir tapu sahibi milyonlarca kişi aman dikkat

Tapu sahibi milyonlarca vatandaşı ilgilendiren karar duyuruldu! Gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren açıklamada hisseli tapu sahiplerinin hiç farkında olmadan tapusunun satılabilme olasılıklarının bulunduğu ifade edildi. Bu sürecin nasıl işlediği hakkında merak edilenlere ise gerekli olan detaylar aktarıldı. Kişilerin kendi hakları olan tapularının ellerinden gitmemesi için dikkat edilmesi gereken belli başlı noktaların bulunduğu ifade edildi. Mülkiyet haklarını korumak isteyen kişiler için bilinmesi gereken tüm detaylar sırası ile açıklandı.

Yasal olarak da gayrimenkul alım satım işlemlerinde tüm tarafların yani hak sahiplerinin onayını almanın gerektiği de dikkat çekilen bir diğer nokta oldu. Fakat kişilerin başına kendi onayları alınmadan hisseli tapularının satılması gibi olumsuz bir durum geldiğinde nelerin yapılabileceği, bunun yanı sıra ne gibi önlemlerin alınması gerektiği hakkında merak edilenler araştırılmaya başlanmıştı. Konuya ilişkin en çok araştırılanlar arasında ise hisseli tapu satışının nasıl iptal edilebileceği hakkındaydı.

TÜM HAKLARINIZ HABERİNİZ OLMADAN ELİNİZDEN ALINMIŞ OLABİLİR!

Gayrimenkul sahipleri için yapılan son duyurularda eğer birden fazla söz hakkı bulunan gayrimenkulü varsa oldukça dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çekildi. Bu durum her ne kadar herkes için aynı olmasa da özellikle hisseli tapu sahiplerinin aralarında yaşayabilecekleri anlaşmazlıkların olumsuz durumlara neden olabileceği aktarıldı.

Diğer hak sahiplerinden habersiz bir şekilde satılan hisseli tapunun ise sonrasında nasıl iptal edilebileceği, diğer hak sahiplerinin gayrimenkul üzerinde bulunan haklarını nasıl talep edebilecekleri hakkında merak edilenler de bu çerçevede artmaya başladı. Konu ile ilgili merak edilenlerin artmasının ardından gerekli olan açıklamalar da yapıldı. Konu ile ilgili yapılan açıklamalarda böyle bir durumu yaşayan kişilerin izleyebileceği yollardan bahsedildi.

İTİRAZ SÜRESİNİ GEÇİRMEMEYE AMAN DİKKAT!

Bu noktada diğer hak sahiplerinin yapabileceği ilk adım elbette itiraz etmektedir. İtiraz işlemleri ile birlikte açılan dava sonucunda kişiler bu satış işlemini iptal ettirebilmektedir. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan uzmanlar gayrimenkul alım ve satım işlemleri yapılırken yüzde 100 yasalara uygun şekilde yapılmasına dikkat edilmesi gerektiğinin de altını çizmiştir. Hem satışı yapan kişinin, hem diğer hak sahiplerinin hem de satın alan kişinin mağdur olmaması için bu tür durumlara dikkat edilmesi gerektiği açıklandı. Bu noktada da gayrimenkul sahiplerinin de sık sık kontroller yapması gerektiği açıklanmış oldu.