Koronavirüs Günlük Vaka Sayısı Rekor Kırdı, 65 Yaş Üstü Yasakları Başladı! İşte 65 Yaş Üstüne Sokağa Çıkma Yasağı Kısıtlaması Uygulanan İller Listesi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan korona virüs günlük vaka sayısı tablosu tehlikeli yükselişi bir kere daha gözler önüne sererken artan rakamlar sonrası çok sayıda ilde 65 yaş üstü yasakları tekrar uygulamaya alındı.
Koronavirüs Günlük Vaka Sayısı Rekor Kırdı, 65 Yaş Üstü Yasakları Başladı! İşte 65 Yaş Üstüne Sokağa Çıkma Yasağı Kısıtlaması Uygulanan İller Listesi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan korona virüs günlük vaka sayısı tablosu tehlikeli yükselişi bir kere daha gözler önüne sererken artan rakamlar sonrası çok sayıda ilde 65 yaş üstü yasakları tekrar uygulamaya alındı. Özellikle de 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı kısıtlaması çok tartışılmasına rağmen yeniden uygulamaya alındı. Peki, 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı olan iller hangileri, 65 yaş üstü sokağa çıkma saatleri neler, 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı var mı, sokağa çıkma saatleri kaç?

Alınan tüm önlemlere rağmen mevsim faktörünün de devreye girmesi ve artık insanların soğuyan hava koşulları nedeni ile kapalı ortamlarda daha fazla zaman geçirmeye başlaması ile beraber korona virüs vaka sayısında korkulduğu gibi tehlikeli artış yaşanmaya başlandı. Avrupa ülkelerinde günlük vaka sayılarının virüs dalgasının ilk vurduğu dönemi dahi aşması tehlikenin büyüklüğünü ortaya koyarken konu hakkında Türkiye'de yeni korona virüs tedbirleri alınmaya başlandı.



KORONA VİRÜS NEDENİ İLE 65 YAŞ ÜSTÜNE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?



Evet, yeni tanı konulan vaka sayısında yaşanan hızlı artış sonrasında pek çok ilde 65 yaş üstü kişiler için sokağa çıkma yasağı uygulaması başladı. Ancak Türkiye genelini kapsayan alınmış bir karar bulunmuyor. Bilindiği üzere Korona Virüs vaka sayısı yüksek olan il ve ilçelerde Hıfzısıhha kurulları tarafından alınan kararlar kapsamında valiliklere özel kısıtlama kararı alma yetkisi tanınmıştı.



Bu nedenle Türkiye genelinde uygulanan bir yasak bulunmasa dahi il ve ilçe hıfzısıhha kurulları tarafından alınan kararlar nedeni ile bölgesel yasaklar uygulanabiliyor.



65 YAŞ ÜSTÜ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLAN İLLER HANGİLERİ?



BURSA 65 YAŞ ÜSTÜ SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI YASAĞI KARARI SON DAKİKA AÇIKLAMASI!



3 Kasım 2020 tarihinde Bursa Valiliği tarafından yapılan son dakika açıklaması ile Bursa'da korona virüs vaka sayısında yaşanan artış nedeniyle "İlimizde 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın her gün 10.00-16.00 saatlerinde sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarı çıkabilmelerine, bu saatler dışında kalan saatlerde sokağa çıkmalarının yasaklanmasına karar verilmiştir" diyerek yeni yasak kararı uygulamaya alındı.



Bursa'da yaşayan 65 yaş üstü vatandaşlarımız yeni bir karara ve duyuruya kadar 10:00 ile 16:00 saatleri arasında sosyal mesafe kurallarına uyarak, maske kuralına riayet ederek sokağa çıkarken bu saatlerin dışında sokağa çıkma yasağına uymaklay yükümlü tutulacaklar. Yasağa uymayan kişilere para cezası uygulanacağı açıklandı.



KÜTAHYA 65 YAŞ ÜSTÜ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KISITLAMA KARARI ALDI!



Kütahya Valiliği tarafından yapılan son dakika açıklaması ile son dönemde il genelinde yeni vaka sayısında büyük bir artış yaşandığına dikkat çekilerek "Bu kapsamda 6 Kasım 2020 itibarıyla ilimizde 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın her gün 11.00-16.00 saatleri arasında sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarı çıkabilmelerine, bu saatler dışında 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın sokağa çıkmasının yasaklanmasına, kısıtlama saatlerinde 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızca vefa sosyal destek ekiplerine bildirilen ihtiyaçlarının ilgili kurumlarca karşılanmasına karar verilmiştir" ifadelerine yer verilerek yeni yasak kararı duyuruldu.



Koronavirüs Günlük Vaka Sayısı Rekor Kırdı, 65 Yaş Üstü Yasakları Başladı! İşte 65 Yaş Üstüne Sokağa Çıkma Yasağı Kısıtlaması Uygulanan İller Listesi



65 YAŞ ÜSTÜ YASAKLARI NEREDEN, NASIL ÖĞRENİLEBİLİR?



Yasaklar il ve ilçe kapsamında alındığı için vatandaşların ceza yememek adına yaşamış oldukları ilin valilik siteleri ve sosyal medya hesapları üzerinden yapılan açıklamaları takip etmeleri gerekiyor.



Örneğin yukarıdaki resimde olduğu gibi Kütahya Valiliği alınan yeni yasak kararını hem resmi internet sitesi üzerinden hemde resmi twitter hesabı üzerinden duyurdu. Yine bazı valilikler yasak alınması halinde vatandaşların cep telefonu numaralarına SMS göndererek bilgilendirmede bulunurken o illerde anons yöntemi ile bilgilendirme ve camilerin hopörlerinden duyuru yayımlanması yöntemleri de kullanılıyor.



Pek çok il ve ilçede ise 65 yaş üstü kişiler için belirli saatlerde toplu ulaşım araçlarını kullanma, pazar yerlerine girme, AVM'ye gitme, düğün ve cenaze törenlerine katılma yasakları gibi bazı yasak kararları da uygulama da bulunuyor. Tüm bu yasakları vatandaşlar yaşamış oldukları ilin valilikleri üzerinden öğrenebiliyorlar.



Emlak365.com