KPSS 2022 sınav giriş belgesi yayınlandı mı, ne zaman yayınlanacak? KPSS sınav yerleri belli oldu mu?

Kamuda memur olmak isteyen milyonlarca aday, KPSS için gün sayıyor. Sınava kısa bir süre kala KPSS 2022 sınav giriş belgesi yayınlandı mı araştırılıyor. İşte son gelişmeler.
KPSS 2022 sınav giriş belgesi yayınlandı mı, ne zaman yayınlanacak? KPSS sınav yerleri belli oldu mu?

Milyonlarca aday, kamuda işe girebilmek için 31 Temmuz günü Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) girecek. Sınava çok kısa bir süre kala sınav yerlerini merak eden birçok kişi, sınav giriş belgeleri hakkında araştırma yapıyor.

KPSS Lisans oturumları için heyecanlı bekleyiş devam ederken, sınava girecek olan adaylar önceden sınav yerlerini öğrenebilmek için sınav giriş belgeleri yayınlandı mı, sınav giriş yerleri belli oldu mu merak ediyor.

KPSS 2022 sınavı ne zaman?

KPSS 2022 toplamda 4 oturumdan oluşacak. İlk oturum olan Genel Yetenek ve Genel Kültür Sınavına tüm adayların girmesi gerekiyor. ÖSYM takvimine göre KPSS 2022 sınav tarihleri şu şekilde:

KPSS Lisans (Genel Yetenek – Genel Kültür – Eğitim Bilimleri): 31 Temmuz 2022

KPSS Lisans (Alan Bilgisi 1. Gün): 06 Ağustos 2022

KPSS Lisans (Alan Bilgisi 2. Gün): 07 Ağustos 2022

KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT): 14 Ağustos 2022 tarihinde yapılacak.

KPSS 2022 Lisans sınav giriş yerleri belli oldu mu?

KPSS 2022 sınav giriş belgeleri henüz yayınlanmadı. Sınavın ilk oturumu ise 31 Temmuz 2022 tarihinde yapılacak. ÖSYM takviminde sınav giriş belgelerinin açıklanacağı tarihe ilişkin bir bilgi yer almıyor. Ancak genellikle KPSS sınav giriş belgeleri sınavdan 10 gün önce yayınlanıyor. Bu nedenle 2022 yılında da KPSS 2022 sınav giriş belgelerinin 21 Temmuz Perşembe günü yayınlanması bekleniyor.

Adaylar, sınav giriş belgeleri yayınlandıktan sonra Aday İşlemleri Sistemi’ne T.C kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra belgelerine erişebilecekler. Belgeler yazıcı aracılığı ile çıkarıldıktan sonra sınav gününde mutlaka bulundurulmalıdır.