KPSS'den 60 puan alanlara Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda iş fırsatı! Lisans mezunu olmak yeterli

Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımına başladı! Peki başvuru koşulları neler? İşte cevabı...
KPSS'den 60 puan alanlara Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda iş fırsatı! Lisans mezunu olmak yeterli

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2023 yılında önemli sayıda yeni yurt yönetim personeli istihdam edeceğini duyurdu. Bakanlık, 81 ilde toplam 1453 kadın ve erkek yurt yönetim görevlisi pozisyonuna personel alımı gerçekleştireceğini açıkladı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, başvuru için adaylardan 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen genel şartların yanı sıra ek koşullar da aranacak. Buna göre adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, kamu haklarından mahrum bulunmaması, görevini yapmasına engel sağlık sorunu bulunmaması ve herhangi bir suçtan hükümlü olmaması gerekiyor.

gsb personel alımı

Erkek adayların askerlik görevini yerine getirmiş olmaları da aranan diğer bir şart. Adayların Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik aylığı almaması, görevini devamlı yapmaya engel hastalığının bulunmaması ve tam zamanlı çalışmaya engel durumun olmaması da özel koşullar arasında sayıldı.

Adayların başvurularında ayrıca 2022 yılı KPSS Lisans Puan türünden 60 ve üzeri puan almış olmaları gerekiyor. Alımların lisans mezunu adaylardan yapılacağı ve belirlenen bölümlerden mezun olunmasının şart koşulduğu belirtildi.

Başvuruların 06-10 Ekim tarihleri arasında e-Devlet üzerinden alınacağı bildirildi. Bakanlık, yeni personel istihdamıyla yurt hizmet kalitesini artırmayı hedefliyor.