Kredi Faiz Oranları Yüzde 1'in Altına Düşmüşken 2019 Sona Ermeden Kredi Sicil Affı Müjdesi Gelir Mi?

Kredi faiz oranlarının yüzde 1 seviyesinin altına düşmesi ile birlikte çok sayıda vatandaş kredi kullandı.
Kredi Faiz Oranları Yüzde 1'in Altına Düşmüşken 2019 Sona Ermeden Kredi Sicil Affı Müjdesi Gelir Mi?

Kredi faiz oranlarının yüzde 1 seviyesinin altına düşmesi ile birlikte çok sayıda vatandaş kredi kullandı. Ancak bu konuda sorun yaşayan milyonlarca vatandaş bulunuyor. Kredi puanları düşük olan bu vatandaşlar yıl sona ermeden kredi sicil affı talep ediyorlar.

Bankaların kredi faiz oranlarında son dönemlerde yapılan indirimler vatandaşların kredi kullanma oranlarını artırdı.



Konut kredisinde faiz oranlarının yüzde 0.97, ihtiyaç kredisinde yüzde 0.98 ve taşıt kredilerinde araba modellerine göre düşük oranlarla kredi olanaklarının sağlanması vatandaşların çok sayıda ihtiyaçlarını gidermesine yardımcı oldu.



Kredi faiz oranlarında yaşanan bu olumlu gelişmelerin ise devam edeceği sinyalleri geliyor.



KREDİ SİCİL AFFI ÇIKACAK MI?



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalar sonrasında, 2020 yılında faiz oranlarında düşmelerin devam edeceği ve faiz oranlarının tek haneli rakamlara ineceği bildirildi. Bu açıklamalar ise banka kredi oranlarının düşmesine neden olacağı şeklinde yorumlandı.



Ancak banka faiz oranları ne kadar düşerse düşsün bazı vatandaşlar bu imkanlardan faydalanamıyorlar. Bankaların kara listelerinde yer alan vatandaşlar kredi sicil affı yasası için atılacak adımı bekliyorlar. Bu konuda son dönemlerde yapılan tek resmi açıklama ise Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'dan geldi.



Bakan Pekcan konuşmasında kredi sicil affı ile ilgili bir çalışma olmadığını ancak konunun kısa zamanda gündeme getirilebilleceğini ifade etti.



Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın açıklamalarının ardından ise binlerce vatandaşlar 2019 yılı sona ermeden kredi sicil affı yasasının çıkarılmasını istiyor. Bakan Pekcan'ın açıklamalarına göre devlet bu konuda 2019 yıl sonu veya 2020 yıl başı dönemlerinde adım atabilir.



Emlak365.com