Kurban Bayramı'nda cezaevlerinde açık görüş yapılacak mı, hangi tarihlerde izin var?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın imzası ile Kurban Bayramı'nda cezaevlerine açık görüş izni çıktı. Bayramda açık görüş izni ne zaman, hangi saatlerde açıklandı.
Kurban Bayramı'nda cezaevlerinde açık görüş yapılacak mı, hangi tarihlerde izin var?

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, hükümet cephesinden yeni kararlar açıklanıyor. Daha önce açık cezaevindeki mahkumların Covid-19 izninin uzatılmasına dair karar alınmıştı. Bu karar doğrultusunda Covid-19 izinleri 2023 yılına kadar uzatıldı. Bu gelişmenin ardından cezaevindeki mahkumlar için yeni bir karar daha alındı.

Kurban Bayramı’nda cezaevlerinde açık görüş olacak mı?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın imzasıyla Kurban Bayramı Açık Görüş Genelgesi yayımlanarak Cumhuriyet Başsavcılıklarına gönderildi. Bu genelgede, kurban bayramında mahkumların belirli tarihler aralığında aileleriyle açık görüş yapacağı bildirildi.

Söz konusu genelgeye göre, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın imzasıyla Kurban Bayramı Açık Görüş Genelgesi, Cumhuriyet Başsavcılıklarına gönderildi. Kurban Bayramı nedeniyle cezaevlerinde 11- 15 Temmuz tarihleri arasında açık görüş yapılabilecek.

Genelgeye göre, açık görüşler yetişkin ve genç hükümlü, hükümözlü ve tutuklular için görüş süresi yarım saatten az ve bir buçuk saatten fazla, çocuk hükümlü, hükümözlü ve tutuklular için ise bir saatten az ya da üç saatten fazla olmayacak. Açık görüş, 09.00 – 17.00 saatleri arasında yapılabilecek.

Açık görüş iznine ek olarak, ziyaretçi kabulünden yoksun bırakma ve hücreye koyma disiplin cezası kesinleşmiş olan ve bu cezaları infaz edilen hükümlü ve tutuklar, Kurban Bayramı için verilen açık görüş izninden yararlanamayacaklar.

Adalet Bakanlığı’ndan çıkan karara göre belirli şartları taşıyan hükümlüler, 11 – 15 Temmuz 2022 tarihleri arasında saat 09.00 ila 17.00 saatleri içerisinde aileleriyle açık görüş izninden faydalanarak görüşebilecekler.