Kurban Bayramı'nda Hangi Köprü ve Otoyollar Ücretsiz Olacak, Arefe Günü Ücretli mi?

Kurban Bayramı için tatil planı olan ve memleketine gidecek vatandaşlar hangi köprü ve otoyolların ücretsiz olacağını merak ediyor. Arefe günü ve bayramda köprü ve otoyollar ücretsiz mi?
Kurban Bayramı'nda Hangi Köprü ve Otoyollar Ücretsiz Olacak, Arefe Günü Ücretli mi?

Kurban Bayramı tatilinde tatile çıkacak olan ya da memleketine gidecek olan vatandaşlar, hangi köprü ve otoyolların ücretsiz olacağını araştırıyor. Akaryakıt zamları ve otobüs bileti fiyatlarındaki artış nedeniyle köprü otoyol geçiş ücretleri de merak konusu oldu. Kurban Bayramı'nda hangi köprü ve otoyollar ücretsiz, arife günü köprü ve otoyol geçişleri ücretli mi olacak?

HANGİ KÖPRÜ VE OTOYOLLARDA BAYRAMDA ÜCRETSİZ OLACAK?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, katıldığı bir televizyon programında Kurban Bayramı'nda devletin işlettiği köprüler ile otoyolların ücretsiz olacağını açıkladı. Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğunda olan otoyollar ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçişler, 9 Temmuz Cumartesi (Cumayı cumartesiye bağlayan gece) saat 00.00'dan başlayarak, 12 Temmuz Salı saat 00.00'ye kadar ücretsiz olacak. Ücretsiz olma kararı yap-işlet-devlet projelerini kapsamayacak.

Kurban Bayramı'nda Hangi Köprü ve Otoyollar Ücretsiz Olacak, Arefe Günü Ücretli mi?

BAYRAMDA ÜCRETSİZ OLAN KÖPRÜ VE OTOYOLLAR

15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Avrupa Otoyolu (Mahmutbey - Edirne Kesimi), Anadolu Otoyolu (Çamlıca İstasyonu - Akıncı Kesimi), Gebze - Orhangazi - İzmir (İzmit Körfez Geçişi ve Bağlantı Yolları Dahil)İzmir - Çeşme Otoyolu, İzmir - Aydın Otoyolu, Çukurova Otoyolları (Adana Doğu Alın - Şanlıurfa kesimi), Çukurova Otoyolları (Niğde - Mersin - Adana Batı Kesimi)

BAYRAMDA ÜCRETLİ OLAN KÖPRÜ VE OTOYOLLAR

Yavuz Sultan Selim Köprüsü (3. Köprü), Kuzey Marmara Otoyolu, Avrasya Tüneli, Osmangazi Köprüsü, Menemen Aliağa Çandarlı Otoyolu, Ankara - Niğde Otoyolu. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet köprüsü tek yön otomobil geçiş ücreti: 8.25 TL Yavuz Sultan Selim Köprüsü tek yön otomobil geçiş ücreti: 19.00 TL Osmangazi Köprüsü tek yön otomobil geçiş ücreti: 184.50 TL 1915 Çanakkale Köprüsü tek yön otomobil geçiş ücreti: 200.00 TL