Kurban Bayramı'nda Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edilecek Mi? Bazı İllerde Sokağa Çıkma Yasağı Olacak İddiası!

Kurban Bayramı'nın yaklaşması ile Türkiye'de en çok merak edilen soru sokağa çıkma yasakları oldu.
Kurban Bayramı'nda Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edilecek Mi? Bazı İllerde Sokağa Çıkma Yasağı Olacak İddiası!

Kurban Bayramı'nın yaklaşması ile Türkiye'de en çok merak edilen soru sokağa çıkma yasakları oldu. Sağlık Bakanlığının verilerine göre alınacak olan sokağa çıkma yasağı kararları ile alakalı olarak önemli gelişmeler yaşanıyor. Kurban Bayramı'nda 81 ilde olmasa da bazı illerde sokağa çıkma yasağı kararı alınacağı iddia edildi. Kurban Bayramı'nda hangi illerde sokağa çıkmak yasak olacak?

Türkiye'de koronavirüs ile mücadele tüm hızıyla devam ediyor. Ölümcül salgına dair tüm rakamlar Sağlık Bakanlığı tarafından titizlikle inceleniyor. Bu rakamlara göre de virüsle mücadelede uygulanacak olan yeni kaideler belirlenerek devreye sokuluyor. Peki Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı olacak mı?



KURBAN BAYRAMI'NDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?



Türkiye Gazetesi'nin haberine göre vatandaşların yüzde 20'sinin maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymamaları neticesinde koronavirüs ile mücadelede amaçlanan sonuçlar elde edilemiyor. Kurban Bayramı'nda virüsün bu tedbirsiz kitle nedeniyle yayılma alanı bulabileceği endişesinden ötürü bazı illere sokağa çıkma yasağı getirilmesi düşünülüyor.



TOPLUM KORONAVİRÜSE BAĞIŞIKLIK KAZANDI MI?



Sağlık Bakanlığı, Türkiye İstatistik Kurumu'nun yardımıyla 153.000 kişi üzerinde antikor testi yaparak koronavirüse karşı insanların bağışıklık kazanıp kazanmadığını ölçmüştü. Bu testlerin sonuçları umut verici olmadı. İstanbul özelinde yüzde 15-20 civarında bağışıklık kazanma oranı bekleniyordu ama bu oran yüzde 3'te kaldı. Toplumun virüse bağışıklık kazanabilmesi için ölçülen oranın yüzde 50-60 seviyelerinde olması gerekiyor.



KURBAN BAYRAMI'NDA HANGİ İLLERDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UYGULANACAK?



Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı olup olmayacağı ise Sağlık Bakanlığı'nın takipleri neticesinde kesinleşecek. Bakanlık 25 Temmuz'a kadar vaka sayısını illere göre takip edecek. Virüs yayılım hızının yüksek olduğu şehirlerde ise Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Edinilen bilgilere göre Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde bulunan illerde Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı uygulaması kapsamına alınması düşünülüyor.



Öte yandan Ankara, İzmir ve İstanbul gibi metropollerde Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı uygulanması beklenmiyor. Diyarbakır, Gaziantep ve Şanlıurfa şu anda sokağa çıkma yasağı riski ile karşı karşıya kalacak iller arasında gösteriliyor.



Emlak365.com