Kurban Bayramı'nda Sokağa Çıkma Yasağı Olacak Mı? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Ne Söyledi?

Kurban Bayramı'na çok kısa bir süre kala vatandaşların en çok merak ettiği konu bayram süresince sokağa çıkma yasağı oldu.
Kurban Bayramı'nda Sokağa Çıkma Yasağı Olacak Mı? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Ne Söyledi?

Kurban Bayramı'na çok kısa bir süre kala vatandaşların en çok merak ettiği konu bayram süresince sokağa çıkma yasağı oldu. Bayramda sokağa çıkma yasağı olacak mı? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ne dedi? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı sokağa çıkma yasağı açıklaması yaptı mı?

Türkiye'de Kurban Bayramı'na artık sadece sayılı günler kaldı. 31 Temmuz'da başlayacak olan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlar bayramda sokağa çıkma yasağı olup olmayacağı ile alakalı olarak net bilgiler elde etmek istiyorlar. Bu konuda çok sayıda internet araması yapan vatandaşlar yetkililerin açıklamalarına çok daha fazla önem veriyorlar.



Geçtiğimiz günlerde hem Sağlık Bakanı Fahrettin Koca hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı sokağa çıkma yasağı ile alakalı olarak açıklamalar yapmıştı. Ancak koronavirüs ile alakalı gelişmelere bağlı olarak alınacak olan sokağa çıkma yasağı ile ilgili son rakamlar kararda etkili olacak.



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KURBAN BAYRAMI SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI AÇIKLAMASI



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı olup olmayacağı sorusuna, “Kurban Bayramı'nın şartları çok farklı. O gün vatandaşlarımız kurbanlarını kesecekler ve bayramlaşacaklar. Koronavirüs tedbirlerini elden bırakmamamız lazım. Ancak sokağa çıkma yasağı ile alakalı şu anda bizim bir gündemimiz yok.” cevabını verdi.



SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA KURBAN BAYRAMI SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI AÇIKLAMASI



Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise Kurban Bayramı sokağa çıkma yasağı ile alakalı olarak, “Konuyu kısmen Bilim Kurulu'nda değerlendirdik ama henüz tam bir değerlendirme yapmadık. Henüz Bilim Kurulu'nun sokağa çıkma yasağı ile alakalı olarak bir önerisi yok. Salgının seyrine göre bir değerlendirme yapabiliriz. Ancak ülke genelinde bir sokağa çıkma yasağına gerek olmayabileceğini görüyoruz. İl bazında kısıtlamalar gündeme gelebilir.” demişti.



Türkiye'de en çok koronavirüs vakası görülen illerde sokağa çıkma yasakları ile alakalı olarak yeni gelişmeler yaşanabilir. Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı ile alakalı olarak nihai kararın gelecek hafta verilmesi bekleniyor.



Emlak365.com