Kurban Bayramı'nda Sokağa Çıkma Yasağı Olacak Mı? Sağlık Bakanlığı Ve Bilim Kurulu Yasak Kararı İçin Tavsiye Verdi Mi?

Türkiye'de koronavirüs salgının en etkin önlemlerinden birisi olan sokağa çıkma yasakları ile alakalı olarak vatandaşlar Kurban Bayramı'nda yeni bir kararın alınıp alınmayacağını merak ediyorlar.
Kurban Bayramı'nda Sokağa Çıkma Yasağı Olacak Mı? Sağlık Bakanlığı Ve Bilim Kurulu Yasak Kararı İçin Tavsiye Verdi Mi?

Türkiye'de koronavirüs salgının en etkin önlemlerinden birisi olan sokağa çıkma yasakları ile alakalı olarak vatandaşlar Kurban Bayramı'nda yeni bir kararın alınıp alınmayacağını merak ediyorlar. Bilim Kurulu tarafından Kurban Bayramı ile alakalı olarak sokağa çıkma yasağı ile ilgili tavsiye kararı verildi mi? Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Türkiye'de 11 Mart'tan itibaren koronavirüs salgını etkisini gösteriyor. Haziran ayının başına kadar ölümcül salgın ile alakalı olarak üst düzey tedbirler alan Türkiye, koronavirüsü kontrol altına almış ve tedbirleri gevşetmişti.



KURBAN BAYRAMI'NDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI



Koronavirüs tehdidi halen daha Türkiye'de bir risk olarak görülüyor. Her gün 1000'in üzerinde yeni koronavirüs vakası tespit edilen Türkiye'de sokağa çıkma yasakları kaldırılmıştı. Sokağa çıkma yasaklarının Kurban Bayramı dolayısıyla yeniden geri gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı olacak mı?



Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugüne kadar yapmış olduğu açıklamalarda Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı olacağına dair bir işaret vermedi. Temkinli açıklamalar yapan Bakan Koca maske, sosyal mesafe ve hijyen tavisylerinde bulunmaya devam ediyor.



Bilim Kurulu üyeleri de Kurban Bayramı ile alakalı olarak sokağa çıkma yasağı kararı verileceğine dair bir açıklamada bulunmadılar. Ancak Kurban Bayramı'nın özel şartlarından dolayı vatandaşlar sokağa çıkma yasağı kararının alınabileceğini düşünüyorlar. Türk örf ve adetleri gereği dini bayramların bayramlaşma ritüellerinde sarılma ve el öpme gibi uygulamaların koronavirüsün yayılmasını hızlandırabileceğinden endişe ediliyor.



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KARARINI AÇIKLAYACAK



Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı kararı alınıp alınmayacağı konusunda nihai kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konuda iki hafta içerisinde açıklama yapması bekleniyor. Olumlu veya olumsuz açıklama yapacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamayı kabine toplantısının ardından yapacağı belirtiliyor.



Emlak365.com