Kuru fasulyeyi pişirirken içine bunu ekleyin! Hem lezzet katıyor hem de çabuk pişiyor

Bir tabak yiyen bir tabak daha isteyecek! En iyi kuru fasulye nasıl yapılır? Cevabı 40 yıllık aşçıdan geldi...
Kuru fasulyeyi pişirirken içine bunu ekleyin! Hem lezzet katıyor hem de çabuk pişiyor

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kuru fasulyenin mükemmel bir şekilde pişirilmesi, bir aşçının 40 yıllık deneyimiyle ortaya çıkan sırları içeriyor. İşte bu özel lezzeti yakalamak için izlemeniz gereken adımlar:

Kuru fasulye pişirmeye başlarken, doğru malzemeleri seçmek çok önemlidir. İdeal olarak, kısa ve tombul İspir fasulyeleri tercih etmelisiniz. Ayrıca et kullanacaksanız, etin kalitesi de sonucu etkileyecektir. Orta yağlı kuşbaşı etler, yemeğe muhteşem bir lezzet katar. Kuru fasulye pişirme işlemine başlamadan önce, fasulyeleri bir gece önceden ıslatmalısınız. Bu sırada suya bir kaşık tuz eklemek, fasulyelerin daha iyi pişmesini sağlayacaktır. Islattıktan sonra fasulyeleri iyice yıkamayı unutmamalısınız, aksi takdirde yemeğin tadını etkileyebilir. 

Kuru fasulyeyi pişirirken tencerede kısık ateşte uzun bir süre pişirebileceğiniz gibi düdüklü tencerede de hızlı bir şekilde pişirebilirsiniz. Düdüklü tencere kullanacaksanız, yaklaşık 30 dakika gibi kısa bir süre yeterli olacaktır. Tencerede pişirecekseniz ise yaklaşık 1 saat boyunca kısık ateşte pişirmelisiniz. Kuru fasulyeyi lezzetlendirmek için yağ eklemek önemlidir. Tereyağı kullanmak, fasulyenin tadını tam anlamıyla hissetmenizi sağlar. Tereyağının güzelce erimesi, yemeğin püf noktalarından biridir. Lokantalarda da bolca tereyağı kullanıldığını unutmayın.

en iyi kuru fasulye nasıl pişirilir

Kuru fasulyenin vazgeçilmezlerinden biri de salçadır. Antep biber salçası ve bir miktar domates salçasının karışımı, yemeğe harika bir tat katar. Biber salçasının kalitesi, kuru fasulyenin en iyi şekilde pişmesini sağlar. Salça miktarını dikkatli bir şekilde ayarlamalı, fazla eklemekten kaçınmalısınız. Kuru fasulyenin mükemmel bir kıvama sahip olması için un kullanmak önemlidir. Yaklaşık 2 kaşık unu bir miktar yağda kavurup yemeğin içine ekleyerek kıvamı sağlayabilirsiniz. Fasulyelerin dağılmaması için birkaç damla limon sıkmak önemlidir. Bu püf noktası, fasulyenin formunu korumasına yardımcı olur.

Kuru fasulyeye son dokunuş, fırınlama yöntemiyle yapılır. Pişen kuru fasulyeyi büyük bir güvece alarak içine bir su bardağı içme suyu ekleyip fırına göndermelisiniz. Yaklaşık 30 dakika boyunca 200 derecede fırınlandığında, dışarıdaki restoranlarda yediğiniz kuru fasulye lezzetini evinizde yakalayacaksınız.

40 yıllık aşçının bu püf noktalarıyla hazırlanan kuru fasulye tarifi ile koca tencere bir günde bitecek.