KYK 2023 burs ve öğrenim kredisi başvuruları başladı mı, başvurular nereden yapılacak?

Eylül ayının gelişiyle birlikte, üniversiteye yerleşen öğrenciler de KYK burs, kredi ve yurt başvurularını araştırmaya başladı. 2023 KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman başlayacak? İşte detaylar…
KYK 2023 burs ve öğrenim kredisi başvuruları başladı mı, başvurular nereden yapılacak?

Her yıl yüzbinlerce üniversite öğrencisi, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve kredi ödemeleri için başvuruda bulunuyor. Burs ödemelerinden faydalanan öğrenciler, belli şartlar karşılığında bu bursları geri ödemesiz olarak alıyor. Diğer yandan KYK kredisinden faydalanan öğrenciler ise bunu bir kredi türü olarak kullanıyor ve öğrencilik dönemi sona erdikten sonra bu kredileri geri ödüyor. Öğrencilik döneminde ek gelir sağlayan burs ve kredi ödemeleri için başvurular başladı mı?

Eylül ayının gelmesiyle birlikte başta üniversiteye yerleşen öğrenciler olmak üzere, halihazırda üniversite öğrencisi olanlar, yüksek lisans ve doktora öğrencileri de kredi ve burs ödemelerini araştırıyor. Diğer yandan Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından konuya ilişkin gelecek açıklamaya bağlı olarak yurt başvuruları da merakla bekleniyor. Peki 2023 yılında kredi ve burs başvuruları ne zaman başlayacak, bu yıl ödeme tutarları ne kadar olacak? İşte detaylar…

BAŞVURULAR BAŞLADI MI?

8320dd96kykbursvekredibascca7vusu.jpg

KYK burs ve kredi başvurularına ilişkin Eylül ayında aramalar yoğunlaştı. KYK, öğrencilere geri ödemesiz burs ve geri ödemeli kredi imkanları tanıyor. Ancak bu ödemeler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile belli oluyor. Bu yıl KYK ödemeleri için başvurular ne zaman başlayacak, ödeme tutarları ne kadar olacak?

KYK başvurularına ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi ve başvurular da henüz başlamadı. Resmi açıklamanın gelmesiyle birlikte belli bir tarih aralığında öğrenciler e-Devlet üzerinden başvuruda bulunabilecek.

Ancak geçtiğimiz yıl YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından KYK yurt başvuruları 24 Ağustos tarihinde, burs ve öğrenim kredileri başvuruları ise Kasım ayı içerisinde tamamlanmıştı. Bu yıl da başvuru tarihlerinin geçen yıla benzer zaman aralıklarında tamamlanması bekleniyor.

BURS VE ÖĞRENİM KREDİSİ ÖDEMELERİ NE KADAR?

Burs ve öğrenim kredileri, öğrencilerin kimlik numaralarının son hanesine göre belirlenen günlerde hesaplara yatırılıyor. Buna göre ödemeler, her ayın 6. günü ile 10. günü arasında ödeniyor. En son düzenleme ile lisans ve ön lisans öğrencilerine 1.250 TL, yüksek lisans öğrencilerine 2.500 TL ve doktora öğrencilerine de 3.750 TL ödeme yapılıyordu ancak bu ödeme tutarlarının yılbaşı itibariyle zamlanması bekleniyor.