KYK yurtlarına yerleşemeyen öğrenciler için belediye ücretsiz konaklama sağlıyor! Başvuru için son 4 gün!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan son açıklama ile birlikte KYK yurtlarına yerleşemeyen öğrenciler için geçici konaklama imkanının sağlanacağı duyuruldu.
KYK yurtlarına yerleşemeyen öğrenciler için belediye ücretsiz konaklama sağlıyor! Başvuru için son 4 gün!

Üniversiteyi kazanan öğrenciler tarafından konaklama ihtiyaçlarını karşılamak için Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından sunulan KYK yurtlarına başvuru süreci başladı. Yapılan ilk açıklamalarda yüzde 80'in üzerinde yerleşme sayısı ile bu sene pek çok öğrenci yurtlara yerleştirildi. Fakat yerleşemeyen öğrenciler için de ek tercih süreci başladı. Yedek başvurulardan sıraya alınan öğrenciler yurtlarda kalabilmek amacı ile beklemeye başladı. Durum bu şekilde olunca da öğrenciler bu süre içerisinde nerede kalacağı konusunda endişeli bir şekilde beklemeye başladı.

YURTLARA YERLEŞEMEYEN ÖĞRENCİLER İÇİN DUYURU GELDİ!

Konu ile ilgili merak edilenlerin artmasının ardından yurtlara yerleşemeyen öğrenciler için Ankara Büyükşehir Belediyesi yeni bir duyuru yayımladı. Yaptığı açıklamalarda ihtiyaç sahibi olan ailelerin çocuklarına KYK sürecinde ücretsiz bir şekilde beklemesi için konaklama yerlerinin hazırlandığı ifade edildi.

ABB ÖĞRENCİLER İÇİN KONAKLAMA İMKANI SUNUYOR

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından sosyal medyada yapılan paylaşımda "Başkent hepimizin yuvası, hoş geldiniz. KYK yurtlarına başvurup da açıkta kalan ihtiyaç sahibi ailelerimizin evlatlarına kapılarımız sonuna kadar açık. Biz bir aileyiz, birlikte çok güzeliz" ifadeleri ile geçici süreliğinde konaklama için başvuru yaparak öğrencilerin kalabilecekleri öğrenildi.

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Yukarıda verilen bağlantı üzerinden kişilerin kolay bir şekilde başvuru işlemlerini tamamlayarak konaklama yapabilecekleri ifade edildi.

Bununla birlikte geçici yurt imkanı için öğrencilerin 26 Eylül 2023 Salı günü saat 23.59'a kadar başvuru işlemlerini tamamlaması gerektiğinin altı çizildi.