LGS 2022 sonuç sorgulama ekranı! LGS tercih sonuçları nereden, nasıl öğrenilir?

Binlerce öğrenci LGS tercih sonuçları açıklandı mı araştırırken MEB'den son dakika açıklaması geldi. LGS tercih sonuçları açıklandı. LGS 2022 sonuç sorgulama ekranı.
LGS 2022 sonuç sorgulama ekranı! LGS tercih sonuçları nereden, nasıl öğrenilir?

Liselere Geçiş Sistemi kapsamında gerçekleştirilen LGS sonrasında sonuçlar açıklanmış ve öğrenciler için tercih maratonu başlamıştı. Türkiye genelindeki binlerce öğrenci lise eğitimi alacakları okulları yaptıkları tercihler sonucunda bugün öğrenecekler. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan sınav takvimine göre, LGS tercih sonuçlarının 25 Temmuz 2022 Pazartesi günü açıklanacağı ilan edilmişti.

Binlerce öğrenci ve veli, internet arama motorlarında LGS sonuçları açıklandı mı, LGS sonuç sorgulama ekranı şeklinde aramalara başladı.

LGS 2022 tercih sonuçları açıklandı mı?

LGS tercih sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Eğitim görmek istedikleri liseler için puanlarına göre tercih yapan öğrenciler, şimdi ise MEB’den gelecek LGS tercih sonuçlarına gözlerini çevirdi. MEB, liselere geçiş sistemi kapsamında yaptığı açıklamada sonuçların 25 Temmuz günü erişime açılacağını açıklamıştı. Bu açıklama kapsamında öğrenciler ve veliler sabah saatlerinden itibaren heyecanla LGS tercih sonuçlarını araştırmaya başladı.

Türkiye genelinde 2 bin 323 liseye merkezi sınav puanına göre öğrenci yerleştirecek. Buna göre, sınavla öğrenci alan okullara toplan 192 bin 962 öğrenci alınacak. Anadolu liselerine 65 bin 866, fen liselerine 38 bin 850, sosyal bilimler liselerine 10 bin 380, Anadolu imam hatip liselerine 39 bin 676, mesleki ve teknik Anadolu liseleri için ise toplam 38 bin 190 kontenjan ayrıldı.

Binlerce öğrencinin beklediği LGS tercih sonuçları an itibariyle açıklandı. Öğrenciler MEB GOV TR üzerinden T.C kimlik numaraları ve doğum tarihleri ile yerleştikleri okulu öğrenebilecekler.

LGS 2022 TERCİH SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ