Mansur Yavaş Açıkladı! Halk Ekmek Genel Müdürü Kendini İşten Atıp Tazminat Aldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Halk Ekmek Genel Müdürlüğü'nde yaşanan olaylara ilişkin açıklamlaarda bulundu.
Mansur Yavaş Açıkladı! Halk Ekmek Genel Müdürü Kendini İşten Atıp Tazminat Aldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Halk Ekmek Genel Müdürlüğü'nde yaşanan olaylara ilişkin açıklamlaarda bulundu. Konuşmasında Ankara Halk Ekmek Genel Müdürünün kendisini işten çıkarıp tazminat aldığını açıklayan Mansur Yavaş olayın detaylarına ilişkin bilgiler verdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş belediye meclisi toplantısında yapmış olduğu konuşmasında önceki döneme ilişkin bazı iddialarda bulundu.



Geçmiş yönetimlerin usulsüzlük ve yolsuzluk iddialarına dair kapsamlı bir konuşma yapan Mansur Yavaş, Halk Ekmek Genel Müdürü'nün kendisini işten çıkarıp tazminat almasına değindi. İşte Mansur Yavaş'ın konuşmasının o bölümleri.



MANSUR YAVAŞ'TAN HALK EKMEK AÇIKLAMASI



Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Belediye Meclisi toplantısında yaptığı konuşmasında, önceki belediye yönetimine dair iddiaları değerlendirdi. Bu konuda şu anda emekli olan dönemin Halk Ekmek Müdürünün kıdem tazmiantı almasına ilişkin süreci anlatan Mansur Yavaş şu ifadeleri kullandı.



"Sonradan emekli olan Ankara Halk Ekmek Genel Müdürü, aynı zamanda yönetim kurulu başkanı. Kendini işten atıyor. Yönetim kurulu başkanı A, genel müdür A'yı işten atıyor. Gazetelere 'istifa ettim' diyor ama bir de kendi kendini attığı için ayrıca kıdem tazminatı alıyor. Fakirin fukaranın ekmeğinden alıyor."



Mansur Yavaş konuşmasının devamında yaşanan bu olayın detaylarının savcılıkta olduğunu ifade ederek savcılıkta ayrıca hangi partinin toplantılarına ücretsiz ekmek gittiğinin bilgilerininde yine savcılıkta olduğunu duyurdu. Mansur Yavaş, Halk Ekmek'in o dönem geriye dönük bir sendikayla sözleşme imzaladığını ve bu sözleşmede herhangi bir işçiyi işten atarsan şu kadar tazminat ödenir diye ayrı bir protokol olduğunu söyledi.



Emlak365.com