MEB 81 il için duyurdu! İşte ortak yazılı sınav tarihleri

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bugün Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre 81 il için ortak yazılı sınav tarihlerinin belli olduğu öğrenildi.
MEB 81 il için duyurdu! İşte ortak yazılı sınav tarihleri

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yeni eğitim öğretim dönemine başlarken alınan kararlar tek tek açıklanmıştı. Bu kararların arasında 6. sınıf ve 9. sınıf öğrenciler için ülke genelinde toplu bir şekilde yazılı sınav uygulanacağı öğrenildi. Yapılan bu açıklamanın ardından ise bugün Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan duyuruda tarihlerin belirlendiği ifade edildi.

YAZILI SINAV TARİHLERİ BELLİ OLDU!

Konu ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı yazılı sınavlara ilişkin açıklanan tarihler yayımlanan resmi yazıda şu şekilde verildi;

"Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliğinin 6 ncı maddesinin 1 inci fıkrasının (a) bendinde "Bakanlıkça belirlenen sınıf düzeyi ve derslerden ortak yazılı sınav yapılabilir. Ortak yazılı sınavın hangi sınıf düzeyinde ve hangi derslerden yapılacağı öğretim yılı başında ilan edilir.'' aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin 1 inci fıkrasının (b) bendinde ise ''Bakanlıkça yapılacak ortak yazılı sınavlar hariç hangi sınıf düzeyinde ve hangi derslerde il/ilçe genelinde ortak yazılı sınavlar yapılacağına İlçe Milli Eğitim Müdürleri Kurulu tarafından karar verilir." hükümleri yer almaktadır.

Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin 1 inci fıkrasının (a) bendi kapsamında 2023-2024 eğitim öğretim yılı 1. dönem 2. yazılı sınavlarının aşağıdaki tarihlerde;

- 6. sınıf Türkçe ve matematik dersleri için 26 Aralık 2023 Salı günü,

- 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı ile matematik dersleri için 27 Aralık 2023 Çarşamba günü

ülke genelinde ortak olarak yapılacaktır."

Sınava girecek olan öğrenciler için bu dönemde tarihler belirlenmiş oldu.