MEB az önce duyurdu! Öğrenci ve veliler dikkat! İşte yeni ortak sınav tarihleri

Gelen bir son dakika haberine göre ortaokul ve liselerde bu yıl defa düzenlenecek olan ortak sınav tarihleri açıkladı. Türkçe, matematik ve Türk dili edebiyatı dersleri için ortak sınav tarihleri az önce belli oldu.
MEB az önce duyurdu! Öğrenci ve veliler dikkat! İşte yeni ortak sınav tarihleri

Konu ile ilgili açıklamayı az önce Milli Eğitim Bakanlığı yaptı. MEB yaptığı açıklamasında 6. Sınıflardaki Türkçe ve matematik dersleri için ortak sınavların 26 Aralık tarihinde yapılacağı belirtildi. 9. Sınıflarda görülen Türk dili ve edebiyatı ile birlikte matematik dersleri için ortak sınav ise 27 Aralık tarihinde yapılacak. Sınavlar tüm Türkiye’de ortak olarak düzenlenecek.

BU YIL BİR İLK OLACAK

Milli Eğitim Bakanlığı’nın aktardığı habere göre bu yıl ilk defa hayata geçirilecek olan ortak sınav uygulamasında öğrenci ve velilerin merakla beklediği ortak sınav tarihleri açıklandı. Resmi yazı hazırlanarak ilgili tarihler 81 ile gönderildi. Sınavlar okullar tarafından yapılacak olup, değerlendirme il ölçe değerlendirme merkezleri tarafından yapılacak.

11152506-dsc-3336.jpg

ORTAK SINAV TARİHLERİ BELLİ OLDU

MEB tarafından 81 ile ortak sınav tarihleri ile ilgili yazı gönderildi. Müfredatın işlenmesinde okulların arasında bütünlüğün sağlanması için 6. Sınıflarda görülen Türkçe ve matematik dersleri için sınavlar 26 Aralık 2023 Salı günü yapılacak. 9. Sınıflar için Türk dili ve edebiyatı ile birlikte matematik dersleri için 27 Aralık 2023 Çarşamba günü sınav düzenlenecek. Resmi yazıda şu ifadeler yer aldı:

“2023-2024 eğitim öğretim yılı 1. dönem 2. yazılı sınavları, 6. sınıf Türkçe ve matematik dersleri için 26 Aralık 2023 Salı günü, 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı ile matematik dersleri için 27 Aralık 2023 Çarşamba günü ülke genelinde ortak olarak yapılacaktır”

Buna göre Türkiye genelinde aynı anda yapılacak olan sınavların değerlendirilmesi görevi il ölçme değerlendirme merkezlerine verildiği belirtildi.