MEB Bakanı Tekin'den ortaokul ve liselere sınıf geçme açıklaması! Artık zorlaşacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yapılan son açıklama ile birlikte artık sınıf geçmenin tüm seviyeler için zor bir hale geleceği öğrenildi.
MEB Bakanı Tekin'den ortaokul ve liselere sınıf geçme açıklaması! Artık zorlaşacak

Yeni eğitim ve öğretim dönemine başlarken Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yapılan açıklamalarda tüm seviyeler için yeni kararlar alındığı duyurulmuştu. Sınıf geçme, devamsızlık gibi pek çok konuda yapılan değişikliklerde alınan kararlar açıklandı. Bu kararların arasında Türkçe ortalaması da yer aldı. Türkçe sınavlarından 70 ve üzeri not alamayan kişilerin sınıf geçmede zorlanılacağı öğrenildi.

70 ÜZERİNDE NOT ALAMAYANLAR SINIF GEÇEMEYECEK Mİ?

MEB Bakanı Tekin tarafından yapılan açıklamalarda Türkçe dersi için 70 puan sınırının konulduğu öğrenilmişti. Bu sınırın açıklanması ile birlikte öğrencilerin artık dersten yeterli puan alamaması durumunda sınıfı geçip geçemeyeceği hakkında merak edilenler de artmaya başladı.

Bakan Tekin'in bu açıklamasının ardından kişiler tarafından durum çok farklı algılandı. Öğrenciler ve veliler tarafından her ne kadar sınıfın geçilemeyeceği düşünülse de Bakan tarafından "Sınıf geçemeyecek değil ama biraz zorlaşacak. Anadilini doğru öğrenemeyen çocuklar, yabancı dil eğitiminde de pozitif bilimlerde de sıkıntı yaşıyor. Bütün bunlardan hareketle böyle bir karar aldık." şeklinde açıklamalar ile yalnızca zorlaştırılacağı öğrenildi.

Bu durumda da öğrencilerin Türkçe'den 70 alamamaları durumunda takdir ve teşekkür belgelerini alamayacakları öğrenilmiş oldu.

AÇIK LİSE HAKKINDA DA KONUŞTU!

Tüm bunların yanı sıra öğrenciler tarafından açık lise konusunda merak edilenlere ilişkin MEB Bakanı Yusuf Tekin, "Açık lise ile ilgili uygulamaya baktık. An itibariyle bizim tanımladığımız meşru gerekçeler, sebeplerle açık liseye kayıt yaptıran öğrenci sayısı çok azalmış durumda.

Yaklaşık 10 bin kayıt yaptıran öğrenci var. Aldığımız tedbirin kamuoyunda pozitif karşılık bulduğunu ve doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor. Bu yıl açık lise sınavları da yüz yüze olacak." dedi.