MEB'den 81 ile son dakika kararı! Bildiğinizi unutun sil baştan düzenlenecek

Ülkemizde eğitim öğretim faaliyetleri ile ilgili olarak pek çok karara imza atılıyor. Son olarak eğitim öğretim saatleri ve müfredatla ilgili köklü bir değişikliğe gidileceği kaydedilirken son dakika açıklaması gündeme bomba gibi düştü.
MEB'den 81 ile son dakika kararı! Bildiğinizi unutun sil baştan düzenlenecek

Milyonlarca öğrenci ve veliyi ilgilendiren Milli eğitim Bakanlığı (MEB) kararı kamuoyunun gündeminde yer alıyor. MEB tarafından alınan son dakika kararları gündemin önemli başlıklarını oluştururken okullarda müfredat değişikliği konuları gündeme gelmişti. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, müfredat değişikliğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, eğitim - öğretim sürelerinde yapılacak değişiklikler hakkında önemli bilgiler verdi.

Bakan Tekin, geçtiğimiz günlerde yeniden gündeme gelen müfredat tartışmalarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, müfredatı sadeleştirmenin önemine değinerek gerekçeleri hakkında bilgi bilgi verdi.

BAKAN TEKİN AÇIKLADI: OKULLARDA DERS SAATİ DEĞİŞİYOR

Eğitim - öğretim müfredatını ile seyreltme çalışmaları ile ilgili konuşan Bakan Tekin, "Öğretmenlerimiz haftalık ders saatimizi yetersiz buluyor. Hal böyle olunca, öğrencilerimizin kazanımlarla ilgili çıktıları arzu ettiğimiz düzeyde olmuyor, toplumun da arzu ettiği düzeyde olmuyor. Çocuk başarısız oluyor çünkü yaşının pedagojik gerekliliklerinin üstünde bir kazanım yüklemeye çalışıyoruz. Çocuk başarısız. Çocuk başarısız olduğu için otomatikman öğretmen de başarısız oluyor.'' dedi.

mebden-81-ile-son-dakika-karari-bildiginizi-unutun-sil-bastan-duzenlenece.jpg

Bakan Tekin, müfredatla ilgili konularla ilgili olarak önemli değerlendirmelerde bulunurken ''O yüzden biz diyoruz ki hem çocuklarımıza fazla yüklemeyelim, alabilecekleri şeyi verelim, hem de öğretmenlerimizin öğrencilere anlatması gerektiği şeyleri en iyi koşullara aktarabileceği zaman aralığını kendilerine tanımış olalım. Bu nedenle müfredat çalışmalarındaki seyreltme ile ilgili hususun önemli gerekçelerinde bir tanesi de bu. Biz 1 milyon 200 bin kişilik bir maarif ailesi olarak bütün bu sorunların üstesine rahatlıkla gelebilecek seviyedeyiz" şeklinde konuştu.

Söz konusu çalışmaların neticeye ulaşması beklenirken eğitim - öğretimde köklü değişikliklerin ise ilerleyen dönemde yapılması bekleniyor. Bununla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Tekin'den açıklama bekleniyor.

Emlak365.com