Meğer şimdiye kadar yediğimiz menemen değilmiş! Bu menemen pişirme yöntemini henüz kimse bilmiyor

Türk mutfağında kahvaltı günü en değerli öğünüdür ve herkesin mutlaka mükemmel bir kahvaltı sofrasına layık menemen tarifi vardır. Siz menemen sevenler için en lezzetli tarifi bulduk. Pazar kahvaltısına bu tarifi mutlaka yapmalısınız. İşte detaylar…
Meğer şimdiye kadar yediğimiz menemen değilmiş! Bu menemen pişirme yöntemini henüz kimse bilmiyor

Domatesin Türk mutfağındaki yeri tartışılmazdır ve domatesi en güzel hali de menemendir. Kahvaltıya menemen olmadan oturmayanlar için öyle bir tarif vereceğiz ki tadan herkes bu menemenin tarifi için sıraya girecek. Detaylar haberimizde…

banka

YİYEN TAVANIN DİBİNİ SIYIRACAK! USTA AŞÇILARIN SIR GİBİ SAKLADIĞI GERÇEK MENEMEN PİŞİRME YÖNTEMİ

Menemen en sevilen lezzetlerden biridir. Menemen pişirirken bilmeniz gereken püf noktalarını sizler için derledik. Bu bilgilerden sonra pişireceğiniz menemen çok daha lezzetli olacaktır.

Menemen, Türk mutfağının en sevilen kahvaltı yemeklerinden biridir. Lüks restoran ve kafelerin yetenekli şeflerinin hazırladığı menemen yemeklerine her zaman merak duyulmaktadır. Çünkü şeflerin hazırladığı menemenler daha lezzetli olacaktır. Peki usta şeflerin yaptığı menemen kadar lezzetli menemenleri evinizde nasıl yapabilirsiniz? Menemen'e dair bilmeniz gereken her şey burada!

Geleneksel Türk kahvaltılarında özel bir yere sahip olan Menemen, lezzetlerimiz arasında ilk sırada yer almaktadır. MasterChef'in TV8'de yayınlanmasıyla tekrar gündeme gelen Menemen, soğanlı mı olmasın mı uzun yıllardır tartışma konusu oldu.

Damak tadınıza göre her iki yönde de kahvaltının kalbinde yer alan gerçek menemen tarifini, malzemelerini ve hazırlanış aşamalarını aşağıdaki içerikte bulabilirsiniz.

İŞTE ÖDÜLLÜ MENEMEN PİŞİRME TEKNİĞİ.

GEREKLİ MALZEMELER;

4 tane domates

2 tane yeşil biber

1 tatlı kaşığı domates sosu

2 tane yumurta

Bir yemek kaşığı margarin veya 2 yemek kaşığı sıvı yağ

5 veya 6 dilim kaşar peyniri

Tuz

Kekik

PulBiber

Önemli uyarı; Menemen'i ayçiçek yağıyla yapmayın. Zeytinyağıyla daha lezzetli olur.

MENEMENİN TARİFİ;

Öncelikle tavaya bir miktar yağ koyuyoruz. Daha sonra dilimlenmiş biberleri rengi değişene kadar kızartın. Daha sonra domatesleri rendeleyip ekleyin. Domatesleri doğramak yerine rendelemek memenin daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra çırpılmış yumurtayı, baharatları ve domates sosunu ekleyin.

 Biraz piştikten sonra üzerine kaşar peyniri dilimlerini yerleştirin. Daha sonra buharda erimelerini bekleyin. İşte ödüllü menemen tarifinin nasıl yapılacağı.