Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar kimdir, neden görevden alındı, hangi partiden?

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, İçişleri Bakanlığı'nın kararı ile görevden uzaklaştırıldı. Mustafa Kayalar kimdir, mesleği ne, kaç yaşında sorularının yanıtı haberimizde.
Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar kimdir, neden görevden alındı, hangi partiden?

 Menderes Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen rüşvet soruşturması kapsamında gözaltına alınan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar İçişleri Bakanlığı’nın kararı ile görevden uzaklaştırıldı.

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar neden görevden alındı?

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Menderes Belediyesi'nde yolsuzluk yapıldığı iddiaları üzerine soruşturma başlatılmıştı. Bu soruşturmada elde edilen veriler, bilirkişi tarafından hazırlanan raporların sonucunda Menderes Belediyesi tarafından düzenlenen çöp toplama, iş makinesi ve araç kiralama ihalelerinde yapılan usulsüzlükler nedeniyle 10 milyon liralık kamu zararı oluştuğu belirlendi.

Operasyon kapsamında Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar gözaltına alınırken, Menderes İlçesi Özdere Mahallesi’nde bulunan yapıların imar mevzuatına ve kıyı kanuna aykırı yapıldığı, bu yapılara ilişkin Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ile Belediye Meclis üyesi Ertan Güleç’in göz yumduğu tespit edildi.

Belirlemeler ışığında Belediye Başkanı yakınları üzerinden Bodrum’da villa verildiği, bazı firmalar ile Mustafa Kayalar’ın eşi arasında para transferi gerçekleştirildiği tespit edildi.

İçişleri Bakanlığı görevden uzaklaştırdı!

Konu hakkında harekete geçen İçişleri Bakanlığı, ifade sahiplerinin baskı altına alınmaması ve suç delillerinin kararttırılmaması adına Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ile Belediye Meclis Üyesi Ertan Güleç’i soruşturmanın sağlıklı yürütülebilmesi için görevden uzaklaştırdı.

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar kimdir?

İzmir Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, 29 Ekim 1975 tarihinde doğmuştur. Pamukkale Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden 1999 yılında mezun olan Kayalar, aynı yıl Menderes’te özel bir inşaat firması kurarak ticaret hayatına atılmıştır. 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşen yerel seçimlerde, CHP’den İzmir Menderes Belediye Başkanı seçilmiştir.