Meral Akşener son dakika açıkladı! İYİ Parti İzmir Belediye Başkan adayı Ümit Özlale

Bugün İzmir'de konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayını duyurdu.
Meral Akşener son dakika açıkladı! İYİ Parti İzmir Belediye Başkan adayı Ümit Özlale

Bir süre önce 2024 seçimleri hakkında konuşma yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Biz ittifak sisteminden vazgeçtik. Türkiye için eğile büküle öldük. Bundan sonra yok. İttifak sistemiyle yol yürümeyeceğiz. Sadece bugün değil 2028’de de kendi başımıza gireceğiz" şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

Yapılan bu açıklamaların ardından ise illere göre özellikle de büyükşehirlerde İYİ Parti olarak çıkarılacak adaylar merak konusu oldu. Merak edilenlerin artmasının ardından bugün İzmir'de konuşma yapan Akşener, İzmir'de 2024 yılında gerçekleştirilecek olan seçimlerde hangi adayın çıkarılacağını açıkladı.

İYİ PARTİ İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI BELLİ OLDU!

Konu ile ilgili merak edilenlere bugün Meral Akşener, "Ümit Özlale kardeşimin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığını ve inşallah belediye başkanı olacağını ilan ediyorum." şeklinde ifadeleri ile adaylığını resmen duyurduğu öğrenildi.

ÜMİT ÖZLALE KİMDİR?

Türk ekonomist, akademisyen ve siyasetçi olan Ümit Özlale, 28 Nisan 1972 yılında Holzheim doğumludur. Lise hayatına kadar İzmir'de bulunan Özlale, 1995 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi İksisat Bölümünü kazanmış, Yüksek Lisansını ise Boston College'de tamamlamıştır.

Akademik kariyerinin yanı sıra Özlale, Merkez Bankası Ekonomik Araştırmalar ve Para Politikası Genel Müdürlüğünde danışman olarak çalıştı, ayrıca Maliye Bakanlığı ve Dünya Bankası ile projelerde de bulunmuştur. Siyasete 2020 yılında İYİ Parti'de bulunarak burada Genel Başkan Yardımcılığı ve Genel İdare Kurulu üyeliği görevlerini üstlenmiştir.

2023 seçimlerinde İzmir milletvekili seçilen Özlale bugün yapılan açıklamaların ardından da 2024 yerel seçimleri için İzmir büyükşehir belediye başkan adayı olmuştur.