Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Olarak Atanan Taha Çakmak Kimdir, Nerelidir, Kaç Yaşında?

Dün gece yarısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan imza ile Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı görevine Taha Çakmak atandı. Yeni MB Başkan Yardımcısı Taha Çakmak kimdir, özgeçmişi!
Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Olarak Atanan Taha Çakmak Kimdir, Nerelidir, Kaç Yaşında?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak 14 Ekim 2021 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Tarafından Yapılan Atamalar Hakkında Karar (Karar: 2021/497) kapsamında Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı görevine Taha Çakmak atandı.

14 Ekim tarihli Atama Kararnamesi kapsamında Merkez Bankası Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Semih Tümen, Dr. Uğur Namık Küçük ve Para Politikaları Kurulu Üyesi Prof. Dr. Abdullah Yavaş görevden alındı. Görevlerinden alınan isimlerin yerlerine ise Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı'na Taha Çakmak, Para Politikaları Yönetim Kurulu Üyeliği'ne ise Prof. Dr. Yusuf Tuna atandı.

MERKEZ BANKASI BAŞKAN YARDIMCISI OLARAK ATANAN TAHA ÇAKMAK KAÇ YAŞINDA, ÖZGEÇMİŞİ, ÖNCEKİ GÖREVLERİ NELERDİ?

Atama kararnamesi piyasalarda büyük bir sarsıntı yaşanmasına neden olurken dolar kurunda da hızlı bir yükselişi tetikledi. Yapılan atamalar sonrasında gözler Taha Çakmak'a çevrildi. Özellikle de resimlerin paylaşılmasının ardından Taha Çakmak'ın yaşı pek çok kişi tarafından araştırılmaya başlandı.

1981 Elazığ doğumludur.

Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İşletme Bölümü mezunudur.

Deloitte Touche & Tohmatsu'da 2004 senesinde çalışmaya başlayarak kariyerine ilk adımı atmıştır.

2005 senesinde Sosyal Sigortalar Kurumunda Müfettiş Yardımcısı olarak görev yapmıştır.

2005 senesinde Teftiş Kurulu Müfettişi olarak giriş yaptığı Ziraat Bankası bünyesinde Operasyon Merkezi Bölüm Başkanlığı İş Tasarımı Yöneticisi, Ankara Perakende Şube Yöneticisi, İnsan Kaynakları Bölüm Başkanı ve Ankara Kamu Kurumsal Şube Yöneticisi olarak 2019 senesine kadar görev almıştır.

2019 senesinde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunda Başkan Yardımcılığı görevine atanmıştır.

14 Ekim 2021 tarihli atama kararnamesi ile Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı olarak göreve getirilmiştir.