Mersin'de polisevine terör saldırısı! Araç patladı, silahlı çatışma çıktı!

Mersin’in Mezitli ilçesinde patlama ve silah seslerinin duyulması büyük bir paniğe neden oldu. Mersin’de ne oldu, terör saldırısı mı var? İşte Mersin’de yaşanan olayların ayrıntıları...
Mersin'de polisevine terör saldırısı! Araç patladı, silahlı çatışma çıktı!

Mersin’de akşam saatlerinde duyulan patlama ve silah sesleri büyük bir endişeye neden oldu. Olayın ayrıntıları herkes tarafından merak edilirken konu sosyal medyanın en çok konuştuğu konular arasına girdi. Peki Mersin’de ne oldu? Mersin’de terör saldırısı mı var? Resmi açıklama yapıldı mı?

POLİS EVİNE TERÖR SALDIRISI

Mersin’in Mezitli ilçesindeki, patlama sesinin ayrıntıları kısa bir süre içerisinde netleşti. Tece Mahallesi’nde bulunan polisevine terör saldırısı düzenlendi. Edinilen bilgilere göre bir adın polis üniforması giyerek polis mevzilerine sızmaya çalıştı. Araç içerisinde bulunan kadın kullandığı araç ile polisevine girmek isterken görevli polislerin dikkati ile fark edildi.

CANLI BOMBA ARAÇ İÇİNDE KENDİSİNİ PATLATTI

Polisler aracın içeriye girişini engellerken bu sırada silahlı çatışma çıktı. Tam bu sırada ise canlı bomba olduğu tespit edilen kadın araç içerisinde kendisini patlattı. Bu saldırı neticesinde 1 polis memuru şehit olurken 1 polis memuru da ağır yaralanarak tedavi için hastaneye kaldırıldı.

BOMBA İMHA EKİPLERİ BİR BOMBA DAHA BULDULAR

Olayın hemen ardından bomba imha ekipleri bölgeye gelerek başka bomba olup olmadığını kontrol etmeye başladılar. Ekipler bir başka bomba daha bularak kontrollü patlama ile bombayı imha ettiler. Bu sırada başsavcı da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Mersin'de meydana gelen terör saldırısı görevli polislerin dikkati ile erken fark edilince kayıpların çok daha fazla olması da engellenmiş oldu. Canlı bombanın kullanmış olduğu aracın polisevine girmesi durumunda çok büyük bir facia yaşanabilecekti. Bu faciayı önlemek için çatışmaya giren polis memurlarından birisi şehir olurken, 1 polis memuru da ağır yaralandı. Konuya dair kapsamlı açıklamanın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılacağı bildirildi.