Meteoroloji Genel Müdürlüğü MGM Son Dakika Uyarısı: Dolu, Sağanak Yağış, Hortum ve Sel Bu İlleri Vuracak, Aman Dikkat!

MGM (Meteoroloji Genel Müdürlüğü) tarafından yapılan son dakika açıklaması ile bazı illere dolu, sağanak yağış, sel ve hortum uyarısı yapıldı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü MGM Son Dakika Uyarısı: Dolu, Sağanak Yağış, Hortum ve Sel Bu İlleri Vuracak, Aman Dikkat!

MGM (Meteoroloji Genel Müdürlüğü) tarafından yapılan son dakika açıklaması ile bazı illere dolu, sağanak yağış, sel ve hortum uyarısı yapıldı. Etkili olacak sağanak yağış sonrası sel ve su baskınları için yetkililerin önlem alması istenirken şiddetli dolu uyarısı ise özellikle de araç sahipleri için büyük önem taşıyor. İşte Meteoroloji tarafından açıklanan 29 Ekim 2020 günlük hava durumu raporu ve kırmızı alarm verilen iller listesi...

Türkiye 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için hazırlıklara başlarken Meteoroloji Genel Müdürlüğü MGM resmi internet sitesi üzerinden çok sayıda şehir için son dakika açıklaması ile kritik uyarılarda bulundu.



Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları için kötü haber gelirken pek çok il içinde dolu, sağanak yağış, sel ve hortum uyarısı yapıldı.



PASTIRMA YAZI SONA ERİYOR! HAVALAR NE ZAMAN SOĞUYACAK? KAR SOĞUKLARI GELİYOR!



Romanya'da etkili olan kar yağışı ve başlayan yağışların etkisi ile Türkiye'de hava sıcaklığının 10 derece düşeceği belirtilirken yaşanan pastırma yazının sona ereceği belirtiliyor. Yağışların başlaması ile beraber hava sıcaklıkları 10 derece birden düşerken yurdun büyük bir bölümünde kar soğukları hissedilecek.



Hava sıcaklıkları batı illerimizden başlayarak düşecek.



MGM SON DAKİKA UYARISI: SAĞANAK YAĞIŞ, HORTUM VE DOLU UYARISI YAPILAN İLLER HANGİLERİ?



Türkiye'nin batı ve iç kesimlerinde hava bugün parçalı ve çok bulutlu olarak geçerken Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz ile Aksaray, Kırşehir ve Çorum çevrelerinde ise şiddetli sağanak yağış etkili olacak.



Muğla ve Antalya çevreleri ile Aydın'ın kıyı ilçelerinde yer yer kuvvetl sağanak yağış uyarısı yapılırken İstanbul'da da sağanak yağış ve dolu uyarısı yapıldı.



Yurt genelinde hava sıcaklıkları düşüş gösterirken bugün Ankara parçalı bulutlu 14,9 derece, Cumartesi ve Pazar günleri ise sağanak yağışlı olarak geçecek.



Meteoroloji Genel Müdürlüğü MGM Son Dakika Uyarısı: Dolu, Sağanak Yağış, Hortum ve Sel Bu İlleri Vuracak, Aman Dikkat!



Bugün batı bölgesi yağışlı geçerken kuvvetli yağış uyarısı yapılan iller için ise sel, hortum, ani su baskını ve dolu için önlem alınması istendi.



Emlak365.com