Meteoroloji saat vererek uyardı! Marmara Bölgesi'nde sağanak yağış ve sel tehditi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklama ile birlikte hava sıcaklıklarının düşerek yerini yağışlara bırakacağı öğrenildi.
Meteoroloji saat vererek uyardı! Marmara Bölgesi'nde sağanak yağış ve sel tehditi

Bu sene uzun senelerin ardından en sıcak günlerin yaşanması ile birlikte vatandaşlar tarafından hava sıcaklıklarının ne zaman etkisinin kırılarak soğuyacağı merak konusu olmuştu. Durum bu şekilde iken uzmanlar tarafından yapılan açıklama ile birlikte Ekim ayına girilmesi itibariyle soğuk havanın etkisinin görülmeye başlanacağından bahsedildi. Günlük olarak Meteoroloji Genel Müdürlüğü de değerlendirmelerini paylaştı.

Yayımlanan son uyarı ile birlikte sel felaketinin yaşanabileceğinden bahsedildi.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Yayımlanan son değerlendirmelere göre 81 il için yapılan açıklamalarda hava durum değerlendirmesi şu şekilde verildi;

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Çorum ve Ardahan çevreleri, Akdeniz’in Toroslar kesimi ile Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin’in iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir ve Kütahya çevreleri ile İstanbul'un batısı, Manisa'nın kuzeydoğusu, Edirne ve Bursa'nın güney kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Batı kesimlerde yağışla birlikte 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey, yurdun güney kesimlerinde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor."

MGM UYARDI!!

Tüm bunların yanı sıra ayrı bir şekilde verilen uyarılarda da Trakya gölgesi için "Marmara Bölgesi'nde 28.09.2023 Perşembe günü beklenen gök gürültülü sağanak yağışların sabah saatlerinden itibaren Tekirdağ ve Kırklareli çevreleri ile İstanbul'un batısı ve Boğaz çevresinde, öğle saatlerinden itibaren Edirne ve Çanakkale çevrelerinde yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." açıklamaları ile sel felaketinin yaşanabileceği bu nedenle de vatandaşların dikkatli olması gerektiğinden bahsedilmiş oldu.