Meteoroloji uyardı! Marmara ve Ege bölgesinde sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar bekleniyor

Hava sıcaklıklarının düşerek yağışların etkisinin görüldüğü son günler için Meteoroloji tarafından peş peşe uyarılar geldi.
Meteoroloji uyardı! Marmara ve Ege bölgesinde sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklamalara göre Marmara Bölgesi için sağanak beklentisinin bulunduğu öğrenildi. Bölge genelinde gem rüzgara hem de yağışa karşı dikkat edilmesi gerekenler paylaşıldı.

METEOROLOJİ UYARDI!

Hava sıcaklıklarının düşerek soğuk hava dönemine başlandığı görülen bu mevsim geçişleri hakkında Meteoroloji tarafından yeni bir uyarı geldi. Yapılan uyarılarda özellikle yağışların başlamasının beklendiği Marmara gölgesi için açıklama geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava değerlendirmelerinde yapılan açıklamalar şu şekilde verildi;

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın güney ve doğusu, Kuzey Ege kıyıları ile Edirne, Kırklareli, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı, kuzey, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Rüzgârın, genellikle güneyli, iç ve doğu kesimlerde yer yer kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege’de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI: Rüzgârın; Marmara ve Kuzey Ege’de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-70 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Sağanak yağışın beklendiği Marmara Bölgesi için il il hava sıcaklık beklentileri şu şekilde verildi;

MARMARA

Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusu ile Edirne ve Kırklareli çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

BURSA °C, 29°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, yerel sağanak yağışlı

ÇANAKKALE °C, 25°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İSTANBUL °C, 25°C

Parçalı bulutlu, sabah ilk saatlerde güney kıyı ilçeleri hafif sağanak yağışlı

KOCAELİ °C, 26°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, yerel sağanak yağışlı

Hava sıcaklıklarının önümüzdeki günlerde daha da düşerek yağış mevsiminin resmen başlayacağı yapılan açıklamalar arasında yer aldı.

Haber Editörü