Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan Okulların Açılış Tarihi İle Alakalı Yeni Açıklama!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların açılış tarihi ile alakalı olarak yeni bir açıklama yaptı.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan Okulların Açılış Tarihi İle Alakalı Yeni Açıklama!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların açılış tarihi ile alakalı olarak yeni bir açıklama yaptı. Bakan Selçuk okullarda gerekli şartlar sağlanırsa 31 Ağustos'ta açılacağını ama Bilim Kurulu'nun açmayın demeleri durumunda da bir süre daha uzakta eğitime devam edilebileceğini söyledi.

Türkiye'de en çok merak edilen konuların başında koronavirüs nedeniyle kapatılan okulların yeniden ne zaman açılacağı geliyor. Milli Eğitim bakanı Ziya Selçuk bu konuda yeni bir açıklama yaptı.



BAKAN SELÇUK NET TARİH VERMEDİ



Bakan Selçuk okulların açılması ile alakalı olarak kendi bakanlığının bugün dahi hazır olduğunu söyleyerek, “Bilim Kurulu ile istişare yaparak karar veriyoruz. Şimdiden okullar şu zaman açılacak demek çok zor. Okulların açılacağı hafta neler olacak, koronavirüs nasıl bir yayılım halinde bulunacak bunu kimse tahmin edemez. Bu nedenle bugünden kesin bir şey söylemek kamuoyunu yanıltır.” dedi.



31 AĞUSTOS'TA AÇILMASINI TEMENNİ EDİYORUZ AMA...



Okulların açılması için verilen 31 Ağustos tarihi ile alakalı olarak da konuşan Bakan Ziya Selçuk, “Bizim gönlümüzden geçen okulların 31 Ağustos'ta açılmasıdır. Sağlık bir ortam elde edilebilirse bu gerçekleşir. Biz şartlarımızı milyonlarca evladımızın okullarına kavuşmaları için zorlayacağız. Tüm planlarımızı bu hedef üzerine yapıyoruz.” şeklinde konuştu.



HER TÜRLÜ SENARYOYA HAZIRIZ



Okulların açılış tarihi ile alakalı açıklamalarına Bakan Ziya Selçuk, “Sağlık Bakanlığı ile ortak hareket ederek birlikte çalışıyoruz. Bize eğer sizin bu şartlarda okulları açmanız öğrencilerin sağlıklarını riske atar şeklinde bir uyarı yapılırsa biz okulların kapısına çekinmeden bir kilit daha vururuz. Öğrencilerimizin sağlığı her şeyden kıymetlidir. Biz bu bilinçle planlamamızı yapıyoruz. Uzaktan eğitim, karma model veya bir başka sistem olsun biz her türlü senaryoya hazırız.” diyerek sözlerine son verdi.



Emlak365.com