Milyonlarca öğrenci ve veliyi ilgilendiriyor! Bakan Tekin açıkladı, ara tatil uygulaması kalkacak mı?

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için 4 sene önce uygulanmaya başlayan ara tatil uygulaması hakkında bugün Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, açıklamalarda bulundu.
Milyonlarca öğrenci ve veliyi ilgilendiriyor! Bakan Tekin açıkladı, ara tatil uygulaması kalkacak mı?

2019 senesinde başlayan ara tatil uygulaması hakkında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bugün son dakika açıklama geldi. Yapılan düzenleme ile ilkokul, ortaokul ve lise seviyelerindeki öğrencilerin yarıyıl ve yaz tatilleri haricinde birer hafta ara tatil yapmalarına karar verildi. 4 senedir devam eden bu uygulamanın devam edip etmeyeceği yönünde merak edilenlere bugün Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin önemli açıklamalarda bulundu.

ARA TATİL UYGULAMASI DEVAM EDECEK Mİ?

Uygulamanın devam edip etmeyeceği hakkında merak edilenlere yanıt veren Bakan Tekin, "Velilerden, öğrencilerden ve öğretmenlerden bir talep gelirse değiştirebiliriz. Bu tür şikayetler öğretmenler ve öğrencilerden geliyor. Bu yılkini gördükten sonra değerlendirme yapacağız. Görelim, bakalım. Olumsuzluk varsa gereğini yaparız" şeklinde yanıt verdi.

Böylelikle önümüzdeki dönem içerisinde ara tatil uygulamasının devam edip etmeyeceğinin öğrenileceği ifade edilmiş oldu.

ARA TATİL NE ZAMAN?

Gündeme gelen bu konunun ardından 2023-2024 eğitim öğretim döneminde ara tatil uygulamasının hangi tarihlere denk geleceği de merak edilenler arasındaydı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda tatillerin tarihleri şu şekilde açıklandı;

  • İlk ara tatil 3 Kasım 2023 Pazartesi günü başlayacak ve tatil de 17 Kasım Cuma günü son bulacak.
  • Yarıyıl tatili, 22 Ocak 2024 Pazartesi - 2 Şubat 2024 Cuma tarihleri arasında olacak.
  • Okullarda ikinci dönem 5 Şubat Pazartesi başlayacak ve 14 Haziran Cuma günü bitecek.
  • İkinci ara tatil ise 8 Nisan 2024 Pazartesi ile 12 Nisan 2024 Cuma tarihleri arasında yapılacak.
  • 2024-2025 eğitim öğretim yılı da 9 Eylül 2024'te başlayacak.