Naci Görür 'deprem geliyor' dedi ve illerin Belediye Başkan'ına seslendi! Elazığ, Erzincan, Hatay, Malatya ve bu iller tehlikede

Deprem ve yer bilimleri uzmanı Prof. Dr. Naci Görür'den korkutan deprem açıklaması geldi. İlleri tek tek sıralayan Görür, illerin belediye başkanlarına seslendi. Tehlike çok yakında.
Naci Görür 'deprem geliyor' dedi ve illerin Belediye Başkan'ına seslendi! Elazığ, Erzincan, Hatay, Malatya ve bu iller tehlikede

6 Şubat Kahramanmaraş deprem faciasını günler hafta aylar öncesinden ekran başında duyuran Prof. Dr. Naci Görür bu kez Doğu Anadolu Fayı (DAF)'ının Karlıova'dan Malatya ve Hatay'a doğru ilerlediğini söyledi.

deprem-1.jpg

Naci Görür 'deprem geliyor' dedi ve illerin Belediye Başkan'ına seslendi! Elazığ, Erzincan, Hatay, Malatya ve bu iller tehlikede- Deprem illerine ait 11 bölgede hayatın normale dönmesine yönelik çalışmalar hala sürerken Görür'den bir çok farklı ile de yeni uyarı geldi. Görür, Malatya'nın batısı ve Pülümür'den Ovacık'a giden bir fay var. Fayların hepsi aktif olduğunu belirterek yaşanan yıkıcı deprem ile birlikte Anadolu'nun yılda 1 santimetre batıya, Akdeniz'e doğru gittiğini kaydetti.

BELEDİYE BAŞKANI'NA SESLENDİ

Naci Görür depremlere ilişkin olarak önlem alınması hususunda ısrar ederken illere ait belediye başkanları ve tüm yetkililere seslendi. Özellikle Elazığ ve Erzincan Karlıova için uyarı yeniledi. Görür, ' Dikkat edin, Elazığ her taraftan aktif faylarla çevrilmiş. Kuzey Anadolu Fayı, yani Erzincan ile Karlıova arası 250 senede bir stres biriktiriyor. Özellikle belediye başkanına söylüyorum, Elazığ bir dilim üzerinde ve dilimin her tarafı faylarla çevrili' dedi.

8.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE BÜYÜK BİR FACİA

Yabancı Sismolog Roger Bilham'ın Elazığ'daki 2020 yılında gerçekleşen 6.8'lik depremin Kahramanmaraş merkezli depremin daha düşük büyüklükte yaşanmasına neden olduğunu vurguladı. Bilham, '24 Ocak 2020’de Elazığ’da meydana gelen 6.8’lik depremin yaşanmaması durumunda, 6 Şubat’taki Kahramanmaraş depremlerinin 8.4’e kadar ulaşabilecekti' dedi.

Bilham ayrıca, 'Deprem ilk başta Bingöl’den başlayıp tek bir deprem olabilirdi ama olmadı. Eğer tek bir deprem olsaydı, yani 2020 depremi yaşanmasaydı ve bütün fay 2023 yılında kırılsaydı, depremin büyüklüğü 8.2 hatta 8.4’e ulaşabilirdi' ifadelerini kullanarak facianın daha büyük olabileceğine vurgu yaptı.

Yaşanan yıkıcı depremler için uzmanlar her yeni günde Türkiye'nin farklı bölgelerini uyarırken vatandaşlara Türkiye'nin bir deprem bölgesi olduğunun unutulmaması gerektiği aktarıldı.