Naci Görür kelimeler kifayetsiz kalır diyerek felaketi duyurdu! 7,6 büyüklüğünde deprem bekleniyor!

Prof. Dr. Naci Görür tarafından bugün yapılan son dakika açıklamada büyük bir deprem felaketinin beklendiğini açıkladı.
Naci Görür kelimeler kifayetsiz kalır diyerek felaketi duyurdu! 7,6 büyüklüğünde deprem bekleniyor!

İstanbul depremine karşı yaptığı açıklamalar ile sık sık gündeme gelen Prof. Dr. Naci Görür, yaptığı son açıklama ile birlikte dünyada görülmemiş bir felaketin yaşanabileceğinden bahsetti. 7,6 büyüklüğünde yaşanabilecek olan bu felakete karşı hazırlıklı olunması gerektiğinden bahsedilirken, uzmanların da tedbir konusunda süreci hızlandırması gerektiğini açıkladı.

GÖRÜLMEMİŞ BİR FELAKET YAŞANABİLİR!

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Naci Görür, “Deprem olduğu zaman çok sayıda bölgede temiz su ve hijyen sorunu yaşanıyor. Ancak İstanbul depremi olduğunda bu sorun bile devede kulak kalacaktır. Her geçen gün zaman daralıyor ve bu deprem biraz daha yaklaşıyor. Yaşanacak felaketin boyutunu anlatmakta kelimeler bir kifayetsiz kalıyor.” şeklinde yaptığı açıklamalar ile dünyada görülmemiş bir felaketin yaşanabileceğine işaret etti.

TARİH VEREREK UYARIDA BULUNDU!

Herkes tarafından en çok merak edilen konulardan biri de İstanbul depreminin hangi tarihte yaşanabileceği olmuştu. Bu konuda da “Ülkemizde 24 şehir doğrudan fay hatlarının üzerinde kurulu bulunuyor. Deprem gerçeğini siz unutsanız bile o kendisini çok acı bir şekilde hatırlatmasını bilir. O zaman da son pişmanlık fayda etmez. İstanbul’da Marmara Denizi’nde bir deprem bekliyoruz. Bunun büyüklüğü de 7,2 ile 7,6 arasında olacaktır. Bu deprem için önümüzde çok zaman yok. Uzatmaları oynuyoruz denilebilir ve bu yüzden acilen harekete geçip İstanbul’u deprem güvenli hale getirmek zorundayız. Aksi durumda devletimizin siyasi bağımsızlığı bile tehlikeye girecektir.” net bir tarih olmasa da oldukça yakın bir zaman diliminde beklendiği öğrenildi.

400 BİN İNSANIMIZI KAYBEDERİZ!

Olası bir deprem sonucunda yaşayacağımız kaybın büyük olduğundan bahseden Görür, “Bahsettiğimiz deprem olduğunda 10 bin binanın yıkılmasının ihtimali bulunuyor. Bu durumda da 400 bin insanımızın kaybederiz. Kayıplarımız bununla sınırlı kalmaz. Ekonomimizin döndüğü İstanbul elimizden çıkacak ve büyük bir kriz içerisinde kalacağız. Bugün bir İstanbul tüm Türkiye’ye bakar ama yarın tüm Türkiye bir İstanbul’a bakamaz. Siyasi bağımsızlığımız ile tehlikeye girer. Sadece ilk anda 200 milyar dolarlık bir yükle karşı karşıya kalırsınız. Bu felaketi yaşamamak için bir saniye bile kaybetmeden harekete geçmek zorundayız.” şeklinde açıklamalar ile bir an önce harekete geçilmesi gerektiğinden bahsetti.